Patakba hajtott (képgalériával)2018. május 18. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/6928_0_300.jpgA patakba hajtott egy kamion Arlóban a kora reggeli órákban. A helyszínelés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben az érintett útszakaszon, rendőrök irányították a forgalmat. Az esethez a tűzoltók is kivonultak, a műszaki mentés sokáig elhúzódott. A balesetben a sofőr megsérült, őt kórházba szállították.

Fém- és műanyagdarabok hevertek szerteszét az út szélén, a törmelék abból a kamionból származott, amely balesetezett a kora reggeli órákban Arlóban. A patak medrén keresztben fekvő pótkocsi, illetve a füves területen lévő kabin tőből tarolta le a híd korlátját, a kamion alváza teljesen megtekeredett csúszás közben. Féknyomok nem láthatóak az aszfalton, csak a krétanyomok, amelyeket a rendőrök rajzoltak fel a baleset helyszínén.

„A 25-ös számú főútvonalon Arló nagyközség belterületén Budapest irányából Ózd irányába közlekedett mai nap hajnali időszakban egy nyergesvontató. A gépjármű vezetője a gépjárművel eddig ismeretlen és tisztázatlan okokból áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd átszakította az útkanyarulatban lévő korlátot és behajtott a rétre, illetve az árokba. A baleset során személyi sérülés is történt, a gépjárművezető sérült meg, továbbá jelentős mértékű anyagi kár is keletkezett. A baleset bekövetkezésének pontos körülményeit szabálysértési eljárás keretein belül vizsgálja az Ózdi Rendőrkapitányság” - mondta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műveletirányítására negyed 5-kor érkezett be a riasztás. Innen hat fővel vonultak ki a helyszínre.

„Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságról egy gépjárműfecskendő és egy műszaki mentő vonult a helyszínre, illetve a megyei igazgatóságról egy bázisdaru, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai vannak a helyszínen. Az eset felszámolásához Pest megyéből egy másik nagy teljesítményű daru is vonul a helyszínre, ugyanis a szerelvény tömege indokolja a két nagy teljesítményű daru használatát” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Reggel fél 9-9 körül az ÉMÁSZ munkatársai is kint voltak a helyszínen, daruval vizsgálták meg a szerencsétlenség miatt leszakadt vezetékeket. A Vízügyi Igazgatóság harmadfokú veszélyeztetettséget állapított meg a területen, mivel a baleset vízfolyást érint. A nyergesvontató egyébként az egyik nagy áruházlánc hűtőkamionja volt. Az utóbbi időben számtalan ütközés történt városunkban és környékén, ezért a sofőröknek érdemes körültekintőbben és óvatosabban vezetniük, valamint kipihenten ülni a volán mögé.


928_0_t 928_1_t 928_2_t 928_3_t
928_4_t 928_5_t 928_6_t 928_7_t
928_8_t 928_9_t 928_10_t 928_11_t
928_12_t
Vissza