Traffipaxos maraton (képgalériával)2018. május 15. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/6910_0_300.jpgHuszonnégy órán át mérték a járművek sebességét az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. Városunk is csatlakozott az országos Speedmarathonhoz, amely az egyik leggyakoribb baleseti ok, a gyorshajtás kiszűrésére irányul. Az egyenruhások több szabálysértőt azonnal meg is állítottak a mérést követően, és a helyszínen hívták fel a figyelmet a kihágásra.

Háromlábú traffipax fogadta az autósokat Hódoscsépány végén. Nem szokatlan látvány ez, gyakran mérik itt a sebességet a rendőrök. Most azonban városszerte több helyen is feltűntek az egyenruhások, mivel városunk ezúttal is csatlakozott az országos Speedmarathon akcióhoz. Ilyenkor egyébként bárki javasolhatna olyan helyszínt, amelyet problémásnak tart, városunkban viszont erre idén nem volt példa. Ózdon a szokásos helyeken ellenőrizték a sebességhatárok betartását hétfő reggel hat órától kedd reggel hat óráig.

„Több mint 1300 jármű haladt el a sebességmérő műszer előtt ebben az időszakban. Több alkalommal fedtünk fel jogsértést sebességtúllépéssel kapcsolatban. Törekedtünk arra, hogy a legtöbb helyszínen a jogsértőt azonnal megállítsuk, vele szemben a szankciót azonnal alkalmazzuk. Ezzel tulajdonképpen azonnal felhívjuk a figyelmét arra, hogy nem járt el helyesen” - mondta Rajhóczki Péter, a Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője.

Akiket gyorshajtáson értek, de a helyszínen nem állítottak meg az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai, azok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságtól várhatják a szankciót. Ötven kilométer per órás sebességhatár esetében a 15 kilométer per órás túllépés már harmincezer forintos csekket jelent. A Közlekedésrendészeti Osztály vezetője elmondta: a statisztikák szerint a balesetek nagyon jelentős részét a sebességtúllépésre lehet visszavezetni.

A Speedmarathon ugyan ma reggel véget ért, ez azonban nem jelenti azt, hogy a következő napokban már nem találkozhatunk traffipaxokkal városunk útjain. Május 16-án, azaz szerdán újabb TISPOL nemzetközi közlekedésbiztonsági akció indul, amely szintén a gyorshajtók kiszűrésére irányul.

Az idei Speedmarathonon mintegy 460 ezer járművet ellenőriztek a rendőrök, több mint ezer különböző helyszínen tűntek fel a mérőeszközök országszerte. Összességében 4268 sebességtúllépést rögzítettek. Bár az akció elsődleges célja nem a bírságolás, a gyorshajtók most sem kerülhették el a büntetést.


910_0_t 910_1_t 910_2_t 910_3_t
910_4_t 910_5_t 910_6_t 910_7_t
910_8_t 910_9_t 910_10_t
Vissza