Három pont (képgalériával)2018. május 14. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6905_0_300.jpgMagabiztos játékkal tartotta itthon a három pontot az Ózdi FC a Hidasnémeti ellen. Farkas Simon tanítványai egy vereség és egy döntetlen után tudtak újra győzni a megyei első osztály 27. fordulójában. A hátralévő három fordulóban a fekete-fehérek célja, hogy bebiztosítsák harmadik helyüket a pontvadászatban.

Bár az Ózdi FC sokáig versenyben volt a megyei első osztály bajnoki címéért, a Sajóbábony elleni hazai vereséget, majd a mádi döntetlent követően megnőtt a lemaradásuk az éllovas bábonyiak mögött. Farkas Simon tanítványai szombaton délután a Hidasnémeti ellen javíthattak a Városi Stadionban. A mieink veszélyesebben kezdtek, a 13. percben pedig a vezetést is megszerezték. Kis Róbert szögletére Danyi Péter érkezett, és fejjel vette be Hutkay Erik kapuját. A 25. percben Nagy Csaba szintén fejjel duplázta meg az előnyt, Ádám Ferenc József beívelését váltotta gólra. Félidőre kettő-nullás ózdi vezetéssel mehettek a csapatok.

A második játékrészben is a fekete-fehérek domináltak. Az 52. percben mégsem kidolgozott helyzetből, hanem pontrúgásból lett meg a harmadik hazai találat. Az El-Sherif Omar buktatásáért megítélt szabadrúgást Kis Róbert csavarta el a sorfal fölött. A negyedik ózdi találatot les miatt érvénytelenítette a játékvezető, a folytatásban pedig már csak helyzetig jutott az Ózdi FC. A hajrában a kihagyott lehetőségek meg is bosszulták magukat: a 83. percben Konya Arnold vehette át tisztán a labdát a tizenhatos vonalán, találata viszont csak a szépítésre volt elég. Ózdi FC- HVSC 3-1. A hazaiak edzője, Farkas Simon összességében elégedett volt játékosai teljesítményével.

„Úgy gondolom, jó első félidőt tudott produkálni a csapat. Az első félidőben jól is játszottunk, a másodikban egy kicsit hiányérzetem van, mert sok helyzetet kidolgoztunk, amit nem sikerült gólra váltani. Így egy kicsit szorosabb volt a meccs. Úgy gondolom, hogy akik kilátogattak, jó mérkőzést láthattak” - értékelt az Ózdi FC edzője, Farkas Simon.

Az őszi szezonban a Hidasnémeti hazai pályán 3-0-ra verte az Ózdi FC-t. Azóta azonban mindkét csapatban voltak változások. A HVSC felkészülését hetek óta sérülési hullám nehezíti. Edzőjük ugyanakkor az ózdiakról is elismerően beszélt.

„A hazai csapat nagyon jó csapat. Szerintem a feljutók között lenne a helyük. Mi tizenkét játékossal, három ifistával jöttünk most ide. Három olyan sérültem van, aki fél évre esett ki. Ez már a hetedik meccsünk, amit tizenegy-tizenketten játszunk. De úgy gondolom, nem kell szégyenkeznünk, nem álltunk be nagyon védekezni, egy jó partit játszottunk” - mondta Susnyák László, a HVSC Polgári Kft. edzője.

A Hidasnémeti ezzel a vereséggel visszacsúszott a nyolcadik helyre, de a megyei élvonal újoncaként az első tíz hely valamelyikét már sikerként könyvelnék el a szezon végén. Az Ózdi FC ezen a hétvégén győzelmi reményekkel utazik Bőcsre. A cél, hogy bebiztosítsák helyüket a dobogó legalsó fokán. Jövőre viszont ismét a feljutásért szállnának versenybe.


905_0_t 905_1_t 905_2_t 905_3_t
905_4_t 905_5_t 905_6_t 905_7_t
905_8_t
Vissza