Nyugdíjas sportnapok (képgalériával)2018. május 11. (péntek) 19:00 - Sportnews/6899_0_300.jpgTizenkettedik alkalommal rendezték meg Ózdon az Országos Nyugdíjas Sportnapokat. A megmérettetés 2010 óta az ötletgazda és egykori főszervező Bellér László tiszteletére emlékverseny is egyben. A szépkorúak nyolc sportágban, nemenként és korcsoportonként is több kategóriában mérhették össze tudásukat. Nemcsak az eredmény volt azonban fontos, hanem maga az aktív testmozgás is.

Nyolc sportágban versenyeztek az ország minden részéről városunkba érkező szépkorúak. Idén már 12. alkalommal szervezték meg az Országos Nyugdíjas Sportnapokat, és a programnak látszólag töretlen a sikere. A szervezők most is mindent megtettek annak érdekében, hogy minden feltételt biztosítsanak a mozogni vágyók számára.

„Ha az emberek létszámát tekintjük, akkor kevesebb az induló, mint tavaly volt. Sajnos évről évre ez a tendencia. Ettől függetlenül az aktivitás sokkal nagyobb. Tehát, ha valaki eljött úszni, akkor az biztos, hogy még ment atlétikára is vagy tekére, vagyis egy résztvevő több sportágba is bekapcsolódik. Ez úgy gondolom, hogy nagyon dicséretes dolog” - nyilatkozta Bellér Lászlóné szervező.

Szinte a város minden sportlétesítményében nyugdíjasokkal találkozhattak ma az ózdiak. A Tekecsarnokban minden pálya használatban volt. Amikor a résztvevők megszokták a golyó súlyát és a játékteret, szép tarolásokat láthattak a nézők. Néhány vállalkozó szellemű versenyző a teniszpályán bizonyíthatta tudását. Bár a hosszú labdák már könnyen gondot okozhattak, a rutin meglátszott a játékosokon. A megjelentek nagyon élvezték a programokat.

„A rendezvényt nagyon jónak találom. Évek óta ide járok, illetve megjelenek a versenyeken. Nagyon meg vagyok vele elégedve, hiszen jól szervezett és színvonalas” - fogalmazott Érsek Albinné.

Az Árpád Vezér Úti Általános Iskolában az asztalitenisz szerelmesei találhatták meg számításaikat. Itt is körülbelül 20 versenyző mérte össze tudását. Ma este egy zenés vacsorával zárják a próbákat, holnap pedig Bélapátfalvára utaznak, hogy egy gyalogtúrával lezárják a rendezvénysorozatot.


899_0_t 899_1_t 899_2_t 899_3_t
899_4_t 899_5_t 899_6_t 899_7_t
899_8_t 899_9_t 899_10_t 899_11_t
899_12_t
Vissza