Kézilabda mérkőzések (képgalériával)2018. május 10. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/6897_0_300.jpgNégy csapat küzdött meg egymással a Diákolimpiai Kézilabda Országos elődöntőjén, a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Az Újváros Téri Általános Iskola diákjai a harmadik helyen végeztek, míg a fináléba a salgótarjáni Beszterce Lakótelepi Tagiskola jutott be.

Ismét gyermekzsivajtól volt hangos a Marosi István Városi Sportcsarnok, ugyanis itt rendezték meg a Diákolimpiai Kézilabda Országos elődöntőjét. Négy csapat, több mint 50 diákja küzdött meg egymással a döntőbe jutásért. A torna kezdéseként az Újváros Téri Általános Iskola csapata a Tiszavasváriakkal, majd ezután az Orosházi fiatalokkal mérkőzött meg. Végül a mieink a harmadik helyen végeztek.

„Meglepően fegyelmezetten és ügyesen játszottunk. Az első mérkőzés nagyon szoros volt, de sajnos kikaptunk a Tiszavasváritól. Úgy érzem, hogy nagy bravúr lett volna, ha meg tudjuk verni őket, hiszen csapatjátékban ők a jobban. Ezt egyéni képességekkel próbáltuk pótolni, de a végére elfáradtunk. A bronzmérkőzésen nagyon ügyes játékkal végül is simán megvertük az Orosházát, és nagyon örülök, hogy sikerült az országos elődöntőn érmet szereznünk” - értékelt Zákányi Zoltán, az Újváros Téri Általános Iskola testnevelője.

A döntőben a Tiszavasvári Általános Iskola és a salgótarjáni Beszterce Lakótelepi Tagiskola nézett farkasszemet egymással. A tarjániak már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és kihasználták fizikai, valamint tapasztalatbeli előnyüket. Végül több mint tíz góllal fölényesen nyerték meg az utolsó mérkőzést.

„Jól éreztük magunkat, szerintem sikerült jó játékot produkálnunk. Végül is amire készültünk, és amiben reménykedtünk az sikerült, mert bejutottunk a Diákolimpiai Kézilabda Országos döntőjébe. Összességében jó meccseket játszottunk” - mondta Szabó Attila, a Beszterce Lakótelepi Tagiskola testnevelőtanára, edzője.

Az eredményhirdetéskor három különdíjat is kiosztottak a szervezők, amelyeket az Ózdi Sport és Élményközpont, valamint a Diáksport Bizottság ajánlotta fel. A torna legjobb kapusának az Újváros Téri Általános Iskola diákját, Szűcs Mátét választották meg. A legjobb mezőnyjátékosnak az orosházi Lukács Jenő bizonyult, míg a gólkirálynak járó serleget a salgótarjáni Burai Bence vihette haza.


897_0_t 897_1_t 897_2_t 897_3_t
897_4_t 897_5_t 897_6_t 897_7_t
897_8_t 897_9_t 897_10_t

 

Vissza