Ütős eredmények (képgalériával)2018. május 10. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6896_0_300.jpgKét első helyezéssel tértek haza a helyi zeneiskola ütőtanszakának növendékei a III. Megyei Szóló és Duó Ütőhangszeres Versenyről. A megmérettetésnek a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.

A vetélkedőt május 9-én tartották meg az intézmény aulájában. A tanulók öt korcsoportban és két kategóriában mérték össze tudásukat a megye hét zeneiskolájának képviseletében. A szakmai értékelést Angyal Zsuzsanna, a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola ütőtanára, valamint Maurer Ágnes a Balatonlellei Karádi Általános Iskola ütőtanára végezte.

Az ózdi Eke István és Láng Zsombor három produkciót mutatott be a nagyérdeműnek. Színvonalas előadásukat első hellyel jutalmazták a szakértők. A Csépányi – Bárdos Bence és Csanádi Bence duó két művet vitt színpadra, amely korcsoportjukban szintén a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokát jelentette nekik. A remek eredményeket Lajhó Gyula ütőhangszeres tanár segítségével érték el a fiatalok. A pedagógus rengeteg diákot segített a felkészülésben, ezért a legtöbb sikeres produkcióért járó különdíjjal is elismerték a munkáját. Bár a gyerekek versenyre idén már nem készülnek, de gőzerővel próbálnak minden héten a fellépésekre. A Tempó Ütőegyüttes júniusban kamara zenei koncertet tart, ahol városunk lakói is meghallgathatják majd előadásukat.


Képek forrása: facebook, Eke Istvánné

896_0_t 896_1_t 896_2_t 896_3_t
896_4_t 896_5_t 896_6_t
Vissza