Dolgozó diákok 2018. május 10. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6894_0_300.jpgMár lehet jelentkezni a nyári diákmunka programba. Az önkormányzat az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lehetőséget biztosít a tanulóknak arra, hogy betekinthessenek a város működésébe. Az érdeklődőket három turnusban várja majd öt ózdi intézmény. A tervek szerint összesen közel kétszáz főt tudnak foglalkoztatni.

Hamarosan véget ér a 2017/2018-as tanév, június közepén megkezdődik a nyári szünet. Az elmúlt esztendők tapasztalatai alapján sok diák nemcsak pihenésre és kikapcsolódásra fordítja a szabadidőt, hanem munkát vállal. Vannak, akik családjuknak segítenek be az így megkeresett pénzzel, mások pedig saját szórakozásukra vagy hobbijukra költik az összeget. Az önkormányzat minden évben lehetőséget biztosít arra, hogy az érdeklődők betekinthessenek a város működésébe. Ez idén sem lesz másképp.

„Több területen is kipróbálhatják magukat azok a diákok, akik szeretnének a nyár folyamán dolgozni. Az Ózdi Városüzemeltető Intézményt bíztuk meg azzal a feladattal, hogy a diákmunkát koordinálja, és ott lehetőséget biztosítson a diákoknak a jelentkezésre. Úgy gondolom, hogy idén is nagy érdeklődés lesz, mint minden eddigi esztendőben. Arra biztatok minden dolgozni vágyó diákot, hogy a nyarat töltse hasznosan, és jelentkezzen diákmunkára a Városüzemeltető Intézménynél” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A diákmunkások öt intézménynél vállalhatnak munkát. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény, az Ózdi Művelődési Intézmények, az Ózdi Sport- és Élményközpont, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény, és az Ózdi Városi Televízió is várja a dolgozni vágyó tanulókat. Ők így számos különböző területen kipróbálhatják magukat, és olyan tapasztalatokkal gazdagodhatnak, amelyet a későbbiekben is hasznosítani tudnak. A tervek szerint összességében közel kétszáz főt tudnak idén foglalkoztatni.

„Városi szinten előzetesen a régi munkaügyi központ már készített egy felmérést, hogy melyik intézményünk hány fő foglalkoztatását tudja vállalni. Ez városi szinten 193 főt jelent. Ez jelenleg még csak egy igényszám, tehát nem biztos, hogy ennyit is tud majd adni a megyei munkaügyi központ támogatásként. De megcélozni ennek a 193 főnek a foglalkoztatását tervezzük” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

Fontos, hogy a fiatal a szerződéskötés napjáig betöltse 16. életévét, utolsó munkanapján pedig ne legyen még 25 éves. Emellett nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie, és regisztrálnia kell az Ózdi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán. A diákmunkára jelentkezni kizárólag személyesen lehet, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Zrínyi úti telephelyének 210-es irodájában. A diákok három turnus közül választhatnak, ezek mindegyike egy hónapos.


A kép illusztráció.

894_0_t 894_1_t
Vissza