Nyílt nap (képgalériával)2018. május 10. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/6893_0_300.jpgBeiratkozással egybekötött nyílt napot tartottak a Mogyorósvölgyi Óvodában. A rendezvényen zenés-táncos mulatsággal, könyvtári programmal, ugrálóvárral és arcfestéssel várták a gyerekeket. A résztvevők között volt olyan család is, amelynek több tagja is ebbe az óvodába járt.

Már hagyománynak számít a Mogyorósvölgyi Óvodában, hogy a háromnapos beiratkozási időszakban nyílt nappal kedveskednek a leendő óvodásoknak és szüleiknek. Most sem történt ez másként, tegnap délelőtt nagy volt a nyüzsgés az intézményben. A kicsiknek a Pom Pom Família tanított vidám gyermekdalokat, az óvodások nagyon élvezték a zenés-táncos mulatságot.

A szülők és a gyerekek számos program közül választhattak. Az udvaron kihelyezett könyvtári foglalkozás is volt, ahol többek között bábozhattak is. A könyvtárosok felajánlották az érdeklődőknek azt a lehetőséget is, hogy tőlük kikölcsönöznek egy könyvet, amelyet aztán majd a könyvtárba visznek vissza, ezzel hozzák meg a kedvet a beiratkozáshoz.

„A meseolvasás nagyon népszerű, mindig jönnek a gyerekek, olvasnunk kell, szeretik, hogyha mesélünk. A színezők is el szoktak fogyni” - mondta Csomós Mária, könyvtáros.

Egy-egy családban már hagyománynak számít a Mogyorósvölgyi Óvodába járni, így Bercsényi Zoé, a família legfiatalabb tagja is itt kezdi meg ovis éveit.

„Már két lányom is ide járt, én is ide jártam, a bátyám is, húgom is. Az egész család szinte. A testvéreim, a gyerekek is” - nyilatkozta Bercsényi Tamás.

A játszóházban többek között ugrálóvárral, népi fajátékokkal és arcfestéssel várták a leendő ovisokat és szüleiket, de természetesen az intézménybe járó kicsik is kipróbálhatták a játékokat. Mindenki nagyon élvezte a nyílt napot.

„Jó sok dolgot lehet itt csinálni. Lehet játszani, lehet festeni, lehet rajzolni” - mondta Vincze Hanna.

A beiratkozás egyébként nagyon egyszerűen zajlik, néhány papír leellenőrzésével és kitöltésével már biztosítva van a gyermek helye.

„Már most három éves kortól kötelező az óvodáztatás. A beiratkozáshoz szükséges papírokat: lakcímkártyát vagy születési anyakönyvi kivonatot hoznak a szülők. Jönnek a gyerekekkel, mi pedig természetesen kis ajándékkal várjuk az új óvodásainkat” - nyilatkozta Kisbellér Klára, az Ózdi Városkerti Óvodák intézményvezetője.

Városunk óvodáiban május 9-től 11-ig tart a beiratkozás. Elsősorban az intézmények környékéről veszik fel a gyerekeket, de előfordul, hogy távolabbról is érkeznek kicsik az óvodákba. A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében a gyermeket kizárólag törvényes képviselője írathatja be.


893_0_t 893_1_t 893_2_t 893_3_t
893_4_t 893_5_t 893_6_t 893_7_t
893_8_t 893_9_t 893_10_t 893_11_t
893_12_t 893_13_t 893_14_t 893_15_t
893_16_t 893_17_t 893_18_t 893_19_t
Vissza