Hungarikumok a huszárok (képgalériával)2018. május 9. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6892_0_300.jpgÓzdi huszárok is szerepelnek a Hungarikumok könyve című kötetben. A Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület két daliás lovasa, Varga Gábor és Barta László büszkélkedhet a róluk készült fotóról a kiadványban.

A véletlennek köszönhetik, hogy bekerültek a képes ismeretterjesztőbe, hiszen az egyik lovastúrájuk alkalmával készült róluk egy közös fénykép, amely kiérdemelte a kötetben való szereplésüket. A huszár, mint fogalom 2017 júniusában került a hungarikumok tárházába, csak úgy mint a magyar hagyományos szablyavívás, illetve Torockó épített öröksége is. A "hungarikum", mint gyűjtőfogalom, összefoglalja a megkülönböztetésre, kiemelésre méltó, a magyarságra jellemző tulajdonságokat, egyediséget és minőséget is.

„Mindenféleképpen jó érzés. Egy megtiszteltetés is, hogy a mi fotónk szerepel ebben a szép könyvben. A Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség képeiből válogatták ki azokat a képeket, amelyek a könyvben szerepelnek a huszárokról. Az egyenruhánk és a lovaink szerszámozottsága, egységessége tette indokolttá, hogy mi is benne lehetünk ebben a könyvben” - mondta Varga Gábor, a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület elnöke.


892_0_t 892_1_t 892_2_t
Vissza