Járható útszakasz (képgalériával)2018. május 9. (szerda) 19:00 - Városnews/6888_0_300.jpgRégóta fennálló probléma oldódott meg Ráctagban. A kátyúk miatt különösen esős időben volt nehezen járható a Mosonyi Mihály utca. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai murvával borították az érintett szakaszt, majd hengereléssel tömörítették, hogy tartósabb legyen.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai áprilisban kezdték meg a Mosonyi Mihály utca egyik ágának javítását. Mint a város számos más útszakasza, a tél végére ez is szinte járhatatlanná vált. Ráadásul mivel földútról van szó, esőzések idején rengeteg sár keletkezett, ami tovább nehezítette az itt élők közlekedését. A terület önkormányzati képviselője, Janiczak Dávid is észlelte a problémát.

„A hatalmas kátyúk, tócsák esős időben különösen megnehezítették a közlekedést mind gyalogosan, mind pedig autóval. Ebben az esztendőben itt, a Mosonyi Mihály úton még csatornázás is várható, ami valószínűleg a nyár folyamán el is kezdődik. Így az utat még egyszer feltúrják, most viszont az aktuális megoldás az, hogy murvával borított úttest biztosítja az itt élők forgalmát” - nyilatkozta Janiczak Dávid, önkormányzati képviselő, polgármester.

Az első szakasz azóta már elkészült, most pedig a Mosonyi Mihály utca másik ágán is elkezdődtek a munkálatok. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője elmondta: recski agyaggal kevert murvát szórnak a területre. Ezt mintegy 260 méter hosszan, négy méter szélességben terítik, az új burkolat vastagsága négy centiméter. A zúzalékot aztán hengereléssel tömörítik, így viszonylag tartós lehet a megoldás.

„Ez nyilván nem egy aszfaltút, de mivel agyaggal kevert, elég jól össze lehet állítani. Amint az a hátam mögött is látható, összehengereljük. A vizet is bírja. A másik ágat és a szennai szakaszt is ugyanígy csináltuk meg, és elég jó tapasztalataink vannak” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az útszakasz felújítására a forrást Janiczak Dávid a rendelkezésre álló képviselői keretből különítette el – ez 324 ezer forintot jelent. A munka a terveknek megfelelően, jó ütemben halad, így csütörtökre el is készül. Akkortól már a megújult murvás burkolaton közlekedhetnek a helyiek. Hamarosan pedig a csatornázás is megkezdődik a területen.


888_0_t 888_1_t 888_2_t 888_3_t
888_4_t 888_5_t 888_6_t 888_7_t
888_8_t 888_9_t 888_10_t 888_11_t
888_12_t 888_13_t 888_14_t
Vissza