Ámokfutót fogtak (képgalériával)2018. május 8. (kedd) 19:00 - Híreknews/6885_0_300.jpgÁmokfutó autóst fogtak el az ózdi rendőrök a Nemzetőr úton. A 36 éves férfi alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt vezetett, és áthajtott egy játszótéren is. Végül a járművet hátrahagyva, futva próbált meglépni, de a járőrök elkapták. Később kiderült, jogosítványa sem volt.

Helyszínelésből visszamaradt jelzések a járdán egy Nemzetőr úti parkoló mellett, és keréknyomok a domb oldalán. Most már csak ennyi árulkodik arról, hogy a napokban valami szokatlan történt. Az egyik helyi informatikai szaküzlet biztonsági kamerája rögzítette, amint egy régi Daewoo Espero a járdát és a füves területet is átszelve megpróbált feljutni a Vencel téri boltok mögött található dombon, de elakadt.

Az ámokfutó a játszótéren is áthajtott. Mivel az eset szombaton délután történt, csak a szerencsének köszönhető, hogy éppen akkor nem játszottak ott gyermekek, és nem esett baja senkinek.

Amikor a sofőr megpróbált kiszállni az autóból, a jármű visszagurult. Ezt követően újra nekifutott a domboldalnak. Később a kocsit hátrahagyva, futva próbált menekülni az időközben megérkező rendőrök elől. Nem jutott azonban messzire, a parkolónál az egyenruhások utolérték, és elfogták.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei a 36 éves helyi férfit intézkedés alá vonták. Vele szemben alkohol-, illetve drog gyorstesztet alkalmaztak. A műszerek mindkét esetben pozitív értéket mutattak. Így az adott személlyel szemben járművezetés ittas állapotban, járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán” - mondta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az üggyel kapcsolatos adatgyűjtés során kiderült, hogy az ámokfutó már korábban is fenyegette más közlekedők biztonságát, leszorította őket az útról, ráadásul jogosítványa sem volt. Vele szemben nemcsak szabálysértési-, hanem büntetőeljárás is indult. Így nemcsak eltiltásra és pénzbírságra, de a halmazati szabályok figyelembe vételével akár szabadságvesztésre is számíthat. A büntetési tételt a bíróság állapítja majd meg.


885_0_t 885_1_t 885_2_t 885_3_t
885_4_t 885_5_t 885_6_t 885_7_t
885_8_t 885_9_t 885_10_t
Vissza