Terepfutó verseny (képgalériával)2018. május 8. (kedd) 19:00 - Sportnews/6884_0_300.jpgTöbb helyi sportoló is dobogóra állhatott az Ózdi Teknőc Futó Club által szervezett hegyi futóversenyen. A rendezvényre az ország minden részéről érkeztek atléták. A versenyzők ezúttal is 11,4 és 21 km-es táv között választhattak a nevezéskor. Bár a megszokottnál kevesebben jelezték előre, hogy részt kívánnak venni a megmérettetésen, végül negyvenegyen álltak rajtvonalhoz. A meleg időjárás és a szintes pálya megnehezítette a futók dolgát, ennek ellenére széles mosollyal az arcukon lépték át a célvonalat.

Huszonharmadik alkalommal rendezte meg hegyi futóversenyét az Ózdi Teknőc Futó Club. A terepfutó viadal sokáig az országos bajnokság részét képezte, de tavaly és idén sem volt a sorozat része az ózdi verseny. Népszerűségét azonban jól mutatja, hogy ennek ellenére is több mint negyvenen sorakoztak fel a rajtvonalon a Bíben-völgy bejáratánál kialakított területen. A 11,4 és a 21 km-re benevezett versenyzők egyszerre indultak útnak.

Az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai minden évben szívükön viselik ezt a rendezvényt, és mindent megtesznek azért, hogy a remek környezeti adottságok mellett felkészült szervezők és megfelelő körülmények várják a városunkba látogató sportembereket.

„Az ország keleti részéről sok helyről érkeztek. Hajdúszoboszlótól kezdve Mezőkövesden át Egerig mindenhonnan jöttek. Miskolc környékéről is, sőt Szlovákiából is volt egy induló. Ő már tavaly és tavaly előtt is indult. Azt mondta, hogy ez egy szép verseny és jó a pálya. De mi is úgy vagyunk vele, hogy nem szeretnénk, ha valaki innen nem jó emlékekkel távozna” - nyilatkozta Kormos József, az Ózd Teknőc Futó Club elnöke.

Az atlétáknak nemcsak önmagukkal kellett harcba szállniuk a viadalon, hanem a több száz méter szintemelkedéssel megtűzdelt pályával és a meleggel is meg kellett küzdeniük. A rövidebb távról az ózdi Török Richárd tért vissza elsőként, a hölgyek mezőnyében pedig a Polar Hungary versenyzője, de szintén helyi kötődésű Galanics Mariann győzött. 21 kilométeren tavaly Molnár Csaba a legjobb ózdi futó volt, idén viszont mindenkit maga mögé utasított az Ózdi Teknőc Futó Club színeit képviselő versenyző, és 1 óra 37 perc alatt abszolválta a távot.

„Gyakorlatilag az elejétől kezdve egyedül futottam végig az útvonalat. Olyan volt, mint egy edzés. Közben pedig reménykedtem, hogy szorongatnak hátulról” - mondta Molnár Csaba, az Ózd Teknőc Futó Club sportolója.

Csaba teljesítményével az abszolút győztesnek járó Tóth Gyula-díjat is hazavihette. A hölgyek mezőnyében Sebestyén Tímea 1 óra 55 perces idejével mindenkit megelőzött. A pályát nehéznek értékelte, a táv leküzdése pedig a térdén is látható nyomokat hagyott.

„Az utolsó három kilométeren, amikor jöttem le egy lejtőn nem figyeltem eléggé a lábam elé, és megbotlottam valamiben, talán egy gyökérben, nem tudom és oldalra estem, de aztán gyorsan felpattantam és futottam tovább” - nyilatkozta Sebestyén Tímea, egri sportoló.

A szervezők minden korcsoportban nemenként is díjazták a legjobbakat, valamint a legidősebb férfi és hölgy versenyzőt is külön jutalmazták. Az elismeréseket városunk alpolgármesterei adták át a leggyorsabbaknak. Hamarosan újra futókkal népesül be városunk ezen része, hiszen május 26-án a diákok is megmérettethetik magukat.


884_0_t 884_1_t 884_2_t 884_3_t
884_4_t 884_5_t 884_6_t 884_7_t
884_8_t 884_9_t 884_10_t 884_11_t
884_12_t 884_13_t 884_14_t 884_15_t
884_16_t 884_17_t 884_18_t 884_19_t
Vissza