Bozsik Program (képgalériával)2018. május 7. (hétfő) 19:00 - Sportnews/6880_0_300.jpgTöbb mint kétszáz fiatal labdarúgó lepte el hétvégén a Városi Stadiont. Az országos Egyesületi Bozsik Program részeként városunk adott otthont a régiós szintű rendezvénynek. A játéknapon U11 és U13-as csapatok küzdöttek meg a kortársakkal.

2011-ben Csányi Sándor vezetésével a Magyar Labdarúgó Szövetség újból életre hívta korábbi utánpótlás-programjainak erényeit ötvöző, minden részletre kiterjedő tehetségkutató és foglalkoztató programját. A Bozsik József nevét viselő kezdeményezés lényege, hogy felkutassák a reménységeket, emellett pedig létrehozzanak egy olyan európai szintű utánpótlás nevelést, amely segítségével hazánk ismét csatlakozhat a nemzetközi futball élmezőnyébe.

„A tehetségekre itt fel lehet figyelni. Annak érdekében, hogy ösztönözzük a fiatalokat különdíjakban részesítjük a kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokat és csapatokat. Emellett van fair play díj is, amelyet korosztályonként egy-egy gyermeknek, illetve csapatnak ítélünk oda aszerint, hogy mennyire sportszerűen viselkednek és játszanak” - mondta Halmai Csaba, a Bozsik Program ózdi körzetének vezetője.

A Gyermek Egyesületi Program lényege, hogy a labdarúgó szervezetek utánpótlásában szereplő ifjaknál kialakítsák a sportághoz való kötődést, és ösztönözzék őket a kreativitásra. A FIFA követelményeknek is megfelelő programban minden egyes megrendezett játéknapnak meghatározott pontjai vannak. Rögzítették például az is, hogy legalább 4-5 csapat részvétele szükséges egy régióból, hogy megfelelő hatékonyságú legyen a játék. Sajnos nem mindenkinek zajlott probléma mentesen a felkészülés a tornára.

„Egy kicsit elhanyagoltam az edzéseket, mert voltak sérüléseim és beteg is voltam” - nyilatkozta Váczi Bálint.

Ezeken az utánpótlás rendezvényeken nem születnek helyezések. A szakemberek szerint nem fontos rangsorolni a csapatokat, hisz a tornának nem ez a célkitűzése. Minden megjelent alakulat legjobb tagját emelik ki, aki oklevélben részesül. A program segítségével talán olyan játékosokat is sikerül kinevelni a labdarúgó kluboknak, akik akár nemzetközi porondon is képviselhetik régiónkat a jövőben.


880_0_t 880_1_t 880_2_t 880_3_t
880_4_t 880_5_t 880_6_t 880_7_t
880_8_t 880_9_t 880_10_t
Vissza