Képviselői mandátum (képgalériával)2018. május 7. (hétfő) 19:00 - Politikanews/6878_0_300.jpgÁtvette országgyűlési képviselői mandátumát, de hamarosan vissza is adja azt Janiczak Dávid. Ózd polgármestere a tizedik helyen szerepelt a Jobbik országos listáján, így a választási eredmények alapján bekerült a Parlamentbe.

A politikus elmondta, nagyon megtisztelő volt számára az Országház Kupolatermében, a Szent Korona társaságában átvenni a megbízólevelet. Hamarosan esküjét is leteszi, azonban felszólalni nem lesz lehetősége, hiszen a képviselői és polgármesteri tisztség összeférhetetlen egymással. Janiczak Dávid szerint Ózdnak sok segítségre lenne szüksége a Parlamentből, a legnagyobb problémákat nem lehet helyben megoldani. Ő azonban továbbra is helyben dolgozik majd a városért, képviselői megbízatásáról lemondva polgármester marad.

„Az ózdiak engem 2014-ben a város polgármesterévé választottak nagy többséggel, így eskümhöz híven helyben kívánom továbbra is szolgálni az ózdiak érdekeit. Országgyűlési képviselőnk van, Riz Gábor személyében, őt fogom kérni, hogy a várost támogassa a jövőben hathatósan, látható formában, hogy az tényleg érezhető lehessen a város lakóinak” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.


Képek forrása: Janiczak Dávid 

878_0_t 878_1_t 878_2_t 878_3_t

 

Vissza