Ballagási ünnepségek (képgalériával)2018. május 7. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/6876_0_300.jpgBallagási ünnepségeket tartottak a város középiskoláiban. Több száz végzős diák vett búcsút a helyi oktatási intézményektől, hogy lezárva életük egy fontos fejezetét újabb utak felé nézzenek. A Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, illetve a József Attila Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium ballagó diákjait is tartalmas útravalóval engedték el tanáraik.

Utoljára szólt az iskolacsengő a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium végzős diákjainak. A ballagók elhelyeztek az intézmény névadójánál egy koszorút, majd az iskola folyosóin végigvonulva búcsúztak azoktól a falaktól, amelyek között éveken át tudást szereztek. A fiatalok nagy reményekkel vágnak neki az új útnak.

„Nagyon vegyes érzelmek vannak most bennem, mert szomorú vagyok, hogy itt kell hagynom az iskolámat, de már kíváncsian várom a jövőt. Készülök az egyetemi éveimre. Egerbe szeretnék menni turizmus-vendéglátás szakra. Remélem, hogy sikerülni fog” - nyilatkozta Boros Nikolett, a SZIKSZI tanulója.

A ceremónia a tornateremben folytatódott. Berki Alex énekével kezdődött el a búcsúzás, majd ezt követően Szőke Lilla, illetve Váradi Richárd összegezte a ballagó fiatalokban ilyenkor kavargó érzéseket. A díszterem teljesen megtelt rokonokkal, hozzátartozókkal. Az ünnepségen jelen voltak Ózd város alpolgármesterei is. Az iskolazászló felszalagozása és átadása után Szőke Gábor plébános és dr. Benkőné Fehér Éva, az intézmény igazgatója biztató szavakkal engedte útjukra a végzősöket.

„Száz út vár rátok. Hogy hová és merre indulsz, azt te döntöd el. Az utaknak mindig célja van. Elvezetnek valahová. Hogy jól választasz-e? Azt előre nem lehet tudni. Azt viszont igen, hogy sohasem késő megfordulni. Új úton indulni, ha rájössz, hogy tévúton jársz” - fogalmazott dr. Benkőné Fehér Éva, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

A József Attila Gimnáziumban is hasonlóan zajlottak az események. Az iskola melletti tornapályán rendezték meg az ünnepséget. Tuza Ottó, az intézmény igazgatója különböző érzelmekről beszélt hallgatóságának, amelyek ezt a napot jellemzik.

„Öröm és bánat. Várakozás és félelem jellemzik ezt a napot. Pedagógusok és szülök egyaránt elmondhatjuk, hogy végzőseink a szemünk előtt szinte egyik pillanatról váltak gyermekekből fiatal felnőttekké. Akik nemcsak az iskolától, hanem hamarosan a szülői háztól búcsút vesznek. Önálló életet építenek maguknak” - mondta Tuza Ottó, a József Attila Gimnázium Szakgimnázium és Kollégium igazgatója.

Az iskola tanulói különböző könyvjutalmakat vehettek át az egész éves tanulmányi, sport és közösségi munkájukért. A végzős diákok számára a ballagással lezárult életük egyik jelentős korszaka, azonban előttük áll még egy nagyon fontos megmérettetés. Elkezdődtek az írásbeli érettségik, ahol mindenki képességeihez mérten ad majd számot megszerzett tudásáról.


876_0_t 876_1_t 876_2_t 876_3_t
876_4_t 876_5_t 876_6_t 876_7_t
876_8_t 876_9_t 876_10_t 876_11_t
876_12_t 876_13_t 876_14_t 876_15_t
Vissza