Nyugdíjas Sportnapok2018. május 4. (péntek) 19:00 - Sportnews/6869_0_300.jpgTizenkettedik alkalommal rendezik meg Ózdon az Országos Nyugdíjas Sportnapokat. Az ötletgazda és egykori főszervező, Bellér László tiszteletére a megmérettetés 2010 óta emlékverseny is egyben. Május 10. és 12. között a szép korúak nyolc sportágban, nemenként és korcsoportonként több kategóriában mérhetik össze tudásukat.

A város sportlétesítményeiben zajló versenyen nem csupán az éremszerzés a fontos, hanem az is, hogy a 60. életévüket betöltöttek aktív testmozgással, kellemes társaságban tölthessék el az időt. Az ország számos pontjáról érkeznek indulók a háromnapos versenyre, de a szervezők a helyiek részvételére is számítanak. A XII. Országos Nyugdíjas Sportnapok programja szombaton, a Bélapátfalva – Bélkőhegy vonalra meghirdetett természetjárással zárul le. Nevezés és bővebb információ 06-30/326-6527-as telefonszámon. A teljes versenykiírást városunk weboldalán a tájékoztatók menüpont alatt is megtalálhatják az érdeklődők.

„A rendezvény nagyon fontos a közösségformálás szempontjából. 12 év alatt olyan barátságok és kapcsolatok szövődtek, amit még a mai napig fenntartanak. Sajnos nagyon nagy a lemorzsolódás, hiszen mi sem leszünk már fiatalabbak, és aki úgy érzi, hogy most már elég volt a versengésből, az nem fogja ezt a fajtáját választani a sportnak. Azért is hasznos a program, mert muszáj az embernek tisztességesen felkészülni rá, mert nem eshet csak úgy be egy atlétikai versenyre, hogy vagy belehalok vagy nem” - nyilatkozta Bellér Lászlóné, szervező.

Vissza