Ózdi lány Ibiza koktélkeverő bajnoka (képgalériával)2018. május 3. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/6867_0_300.jpgÓzdi lány lett Ibiza koktélkeverő bajnoka. Dániel Melinda már több mint tizenöt éve él Spanyolországban. Egy étteremben dolgozik Mallorcán. Az egyik híres hotel által meghirdetett versenyre kollégái biztatására jelentkezett.

A fiatal hölgyet mindig is érdekelték a különleges italok. Munkája miatt lehetősége volt elsajátítani az alapokat, amelyeket később önszorgalomból tovább csiszolgatott. Több szakirodalmat is olvasott a témában. Törekvései nem voltak hiábavalóak: első helyet szerzett a rangos megmérettetésen. Itt azonban még nem ért véget a történet, hiszen eredményével kvalifikálta magát a 65. Koktélkeverő Bajnokságra a Baleár-szigetekre, amelyet Palma de Mallorcán rendeztek meg. „Lady Tatiana” elnevezésű ízkombinációja – amelyet egyébként ő maga talált ki –  itt is sikert aratott a négy tagú szakmai zsűri előtt. Melindának a kisebb szigetek továbbjutóival kellett megmérkőznie, összesen huszonhat régiógyőztessel. A viadalon mindössze hét perce volt elkészíteni öt azonos összetételű italt, a kikötés csupán annyi volt, hogy pezsgő alapú legyen, valamint maximum hatféle összetevője lehet. Végül bronzérmet szerzett a viadalon. Ezzel a teljesítménnyel továbbjutott az országos bajnokságra Madridba, ahol hamarosan szintén a koktélvilág legjobbjaival kell majd versenybe szállnia.

„Nehéz szavakba önteni, hogy mit érez az ember ilyenkor. Már Ibizán is, amikor meghallottam a nevem az első helyezettnek járó díj átvételekor, elöntött a forróság, és igazából könnybe lábadt a szemem. Palma de Mallorcára úgy mentem, hogy nem fogok díjat elhozni, már a részvét is egy felejthetetlen élmény volt, és hogy a harmadik helyet megszereztem, nagy boldogsággal tölt el. Ezzel az elismeréssel hatalmasat nőtt az önbizalmam, olyan terveim vannak, hogy a felső elit szférában helyezkedem majd el bártenderként, esetleg vezetői pozícióban” - nyilatkozta Dániel Melinda.


 Képek forrása:Rákosi Zoltán

867_0_t 867_1_t 867_2_t 867_3_t
867_4_t 867_5_t 867_6_t 867_7_t
867_8_t 867_9_t 867_10_t 867_11_t
867_12_t 867_13_t 867_14_t
Vissza