A szív hídjai (képgalériával)2018. május 3. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6866_0_300.jpgNagy érdeklődés fogadta A szív hídjait az Olvasó Színháztermében. A darab a Madison megye hídjai című regény alapján készült. A cselekmény egy olasz nő és egy fotográfus kapcsolatát mutatja be, amit a nézők több idősíkon keresztül követhetnek. A felkavaró történetet Magyarországon először Udvaros Dorottya és László Zsolt kelti életre.

Az 1960-as évek Amerikájába csöppenhettek az ózdiak. A szív hídjai című darab története egy testvérpár civakodásával kezdődött. Döbbenten értesülnek anyjuk végakaratából arról, hogy nem az édesapjuk mellé kívánja temettetni magát, hanem úgy rendelkezett, hogy hamvait szórják a híd alatti patak vizébe. A hagyatékot rendezgetve különös, szívszorító történetre derül fény. Találnak egy kulcsot, amely egy nagy ládát nyit: abban lelnek rá édesanyjuk naplóira. A történet itt kezd kibontakozni, hiszen a színpadon megjelenik az olasz nő Udvaros Dorottya személyében. A művésznőhöz közel áll ez a történet.

„Amikor az ember már hosszú hónapokig próbál egy színdarabot, aztán eljátssza száz valahányszor, akkor már mindenféleképpen közel áll hozzá, még ha eleinte nem is állt közel. De erre már nem tudok visszaemlékezni, mert már nagyon régen volt, amikor próbáltuk ezt a darabot” - nyilatkozta Udvaros Dorottya, színművész.

A történetben megjelenik egy fotóművész, aki egy ismeretterjesztő magazinnak készít fényképeket a környék fedett hídjairól. Az események során a két főszereplő erős köteléket alakít ki egymással. László Zsolt szerint a találkozásoknak fontos szerepük van az emberek életében.

„Úgy gondolom, egyedül és kizárólag az tudja valamilyen irányba terelni, hogy az élete folyamán kivel találkozik. Ilyen szempontból hiszek a sorsszerűségben, a fátumban és abban, hogy az embernek bízni kell abban, hogy egy másik ember által jobb lesz, vagy kiteljesedhet az élete” - fogalmazott László Zsolt, színművész.

A romantikus történet végén a nőnek döntenie kell: vagy a családját vagy pedig a hirtelen jött érzelmi fellángolást választja. A Madison megye hídjai, Robert James Waller nagysikerű regényének filmváltozata Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot.


866_0_t 866_1_t 866_2_t 866_3_t
866_4_t 866_5_t 866_6_t 866_7_t
866_8_t
Vissza