Országos sikerek (képgalériával)2018. április 23. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/6831_0_300.jpgSikerrel szerepeltek egy országos megmérettetésen a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói. A kamaszok a Budapesti Corvinus Egyetem által meghirdetett közismereti és gazdasági versenyen értek el 4. és 10. helyezést. Az ózdi diákok 142 csapat fiataljaival mérték össze tudásukat.

Nyolcadik alkalommal rendezett országos szakmai versenyt középiskolásoknak a Budapesti Corvinus Egyetemen Jövőt Építők Generációja elnevezésű diákszervezet. A felhívásra idén 142 csapat jelentkezett, köztük a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. A SZIKSZI-sek két háromfős társasággal képviseltették magukat. Nagy gondot fordítottak a felkészülésre, az egyik ózdi csoport a címvédésért küzdött.

„A döntőre való felkészülés kettő részből állt. Először egy videót kellett forgatniuk a gyerekeknek, amiben bemutatták magukat és a csapatukat. Majd egy tervet kellett készíteni egy álomvállalkozáshoz, és ezt prezentálniuk kellett nyolc percen keresztül a szakmai zsűrinek. A felkészülés egy elég intenzív és kőkemény egy hetet foglalt magába, és elég későn kaptuk meg a feladatot, ezért nagyon oda kellett tennie magát mindenkinek. A tanulóknak és nekem is. Egy érdekes történetet is el tudok mesélni ezzel kapcsolatban. Volt egy olyan eset, amikor éjjel kettőkor küldtem anyagot és negyed háromkor még választ kaptam rá. Szóval nem sokat aludtunk az elmúlt időszakban” - nyilatkozta Koós Richárd, felkészítő pedagógus.

A bemutatkozó filmjükben is csak a képzeletük szabott határt, illetve különböző plakátokat is készítettek álomvállalkozásuk reklámozásához. A megmérettetésre való felkészülés több hónapot vett igénybe, a tanulók komoly energiát fektettek be, így nagyon büszkék az elért sikerekre.

„A verseny igazából négy hónapig tartott. Nagyon intenzív volt és elég keveset aludtunk, de teljesen megérte. Szerintem az országos negyedik hely az egy igazán jó eredmény. Tanár úr szavaival élve: nem az eredmény a fontos, hanem az odavezető út” - fogalmazott Csépányi Anett.

A másik SZIKSZI-s csapat egy érdekes vállalkozást álmodott meg, amelyet úgy dolgoztak ki, hogy az ötlet akár városunkban is működőképes lehessen. Ők a 10. helyen zárták a versenyt.

„A vállalkozásunk a Tanulókuckó nevet kapta. Azért találtuk ki, mert itt Ózdon nincs nagyon lehetőség arra, hogy a diákok délutánonként elmehessenek egy olyan helyre, ahol el tudják magukat foglalni és kulturált körülmények között legyenek és tanulhassanak” - nyilatkozta Lőrinc Anna.

Versenyszellemük meghozta az eredményt, nagy hajrában, összehangolt csapatmunkával sikerült jó helyezést elérniük. Az oklevél mellé a diákok könyvjutalmat és a továbbtanulás szempontjából értékes plusz pontokat is kaptak, ami nagyon jól jön, hiszen a jövőben többen is a Corvinus Egyetemen szeretnék folytatni tanulmányaikat.


Képek forrása: Koós Richárd

831_0_t 831_1_t 831_2_t
Vissza