Megyei elsők (képgalériával)2018. április 17. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6807_0_300.jpgMegyei elsők lettek a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákjai a Bede Lajos matematika versenyen. A megmérettetésen egyéni kategóriában közel ötven fiatal közül Zákányi Panna büszkélkedhet az első hellyel. Csapatban Dér Cintiával és Pusztai Martinnal közösen is a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak fel.

A már nagy múltú Bede Lajos megyei matematika versenyt immár tizedik alkalommal rendezték meg Miskolcon a szakgimnáziumokba járó tanítványoknak. Idén a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumból hat tanuló képviselte városunkat ezen a megmérettetésen, de csupán a 10. osztályosok értek el komolyabb sikert.

„A verseny nagyon jó színvonalú volt. A megye összes szakgimnáziuma indult ezen a versenyen, és 10. és 11. osztályos tanulók vettek részt ezen. Megpróbáltunk a gyerekek leterhelésétől függően készülni. Kaptak feladatsorokat, azokat időnként megbeszéltük. Így próbáltunk felkészülni” - nyilatkozta Fábián Mária, a SZIKSZI pedagógusa.

A megmérettetésen egyéni kategóriában közel ötven fiatal közül Zákányi Panna büszkélkedhet az első hellyel. A 10. osztályos tanuló szerint sokkal könnyebb volt a mostani verseny, mint az előző években.

„Nagyon jól sikerült ez a verseny is. Már éreztem amikor kijöttünk a teremből is. Úgy találtam, hogy egyszerűbb feladatok voltak, mint amikkel készültünk. Nem túl sok idő volt felkészülni, de ennek ellenére elég sok feladatsort megoldottunk együtt. Összességében elégedett vagyok az eredményemmel” - fogalmazott Zákányi Panna, a SZIKSZI tanulója.

Az elmepárbajról nem csak egy címet sikerült hazahozniuk a SZIKSZI-seknek. Csapatban Zákányi Panna Dér Cintiával és Pusztai Martinnal közösen a megye legjobb matekosai is lettek. A fiataloknak ez az eredmény a későbbiekben beleszámít a továbbtanulási pontjaikba is.


807_0_t 807_1_t
Vissza