Kidőlt villanyoszlop (képgalériával)2018. április 13. (péntek) 19:00 - Városnews/6797_0_300.jpgEgy Centerben kidőlt villanyoszlop okozott többször is áramkimaradást tegnap délután városunkban. Információink szerint az érintett betonelemnek egy teherautó tolatott neki az egykori salakfeldolgozó üzemnél. Az ütközés miatt az oszlop kidőlt, a húzóerő hatására pedig a légvezeték az egyik közeli vasszerkezetes villanyoszlop tetejét elhajlította. A leszakadt szigetelés nélküli kábelek zárlatosak lettek, a földre érve pedig szikráztak is.

A probléma elhárítása érdekében a rendszert az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszolták, mára pedig helyre is állították. Két új betonvillanyoszlopot kellett elhelyezni az érintett területen. Személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett, amelynek költségét nagy valószínűséggel a vétkes gépjárművezetőnek kell majd megtérítenie.

Az érintett útszakaszt az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai, a helyszínt pedig a helyi katasztrófavédők biztosították. Ma délután az Újváros téren is több ÉMÁSZ-os autót láthattak városunk lakói. Itt egy elégett kábel okozott üzemzavart, és ezt cseréltek ki a szakemberek, ám a tegnapi esettel ellentétben ez nem befolyásolta az áramellátást Ózdon.


797_0_t 797_1_t 797_2_t 797_3_t
797_4_t 797_5_t
Vissza