Csatornázási munkálatok (képgalériával)2018. április 13. (péntek) 19:00 - Városnews/6796_0_300.jpgElkezdődtek a csatornázási munkálatok városunkban. A szennyvízelvezetés és a tisztítási folyamatok két részből tevődnek össze. A beruházásban érintett területeken a vállalkozó feladata a kivitelezési tervek elkészítése, valamint a komplett megvalósítás is. Már elkészültek az elsődleges kiviteli tervek, és most úgynevezett előzetes állapotfelvételeket készítenek a szakemberek Ózd több pontján is.

Ez annyit jelent, hogy dokumentálják a munkálatok megkezdése előtti állapotokat: az utcafronti házfalakat, kerítéseket, járdákat, illetve kapubejárókat és útburkolatokat is. Szentsimonban és Susán ez már megtörtént. A közeljövőben Táblában, Sajóvárkonyon, Meggyesen és a belvárosban folytatják majd a felvételek készítését.

A projekt határideje 2020, addig kell a komplett kivitelezési munkálatokat befejezni. Ez magában foglalja a műszaki átadást is.

„Csatornaépítésnél elsődleges szempont az ingatlanok beköthetősége, ami azt jelenti, hogy alapvetően gravitációs bekötést fog kapni mindenki. Akinek nagyon mélyen fekvő ingatlana van, oda sajnos házi átemelőt kell majd elhelyezni. Másként nem lehet majd megoldani annak az ingatlannak a bekötését, közcsatornára való csatlakozását. Közterületen pedig már az egyéb elhelyezkedő és működő közműveket lehet figyelembe venni. Erre vonatkozó szabvány szerint, különböző egyéb vezetékektől megfelelő védőtávolságoknak a betartása, ami nagyon fontos feladat” - mondta Fekete Tibor, főépítésvezető.


796_0_t 796_1_t 796_2_t 796_3_t
796_4_t 796_5_t 796_6_t
Vissza