Kerékpáros versengés (képgalériával)2018. április 13. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/6795_0_300.jpgÁltalános iskolásoknak rendezett kerékpáros versenyt az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A megmérettetésben általános iskolás diákok vehettek részt. A vetélkedő két részből, egy KRESZ-tesztből, illetve egy ügyességi megpróbáltatásból állt. A nyertesek egy területi versenyen bizonyíthatják majd rátermettségüket.

Az Ózdi Rendőrkapitányság nagytermében gyűltek össze ma reggel azok a diákok, akik részt vettek a Közlekedésrendészeti Osztály kerékpáros vetélkedőjén. A felső tagozatos tanulók számot adhattak KRESZ-tudásukról, illetve arról is, hogy mennyire tudják jól kezelni a kétkerekű járművet. A gyerekeket két csoportba osztották születési dátumuk szerint. Míg az egyik csapat a Kerékpáros Iskolakupa keretein belül egy biciklisekre vonatkozó KRESZ-tesztet töltött ki, addig a többiek a kapitányság előtti parkoló területén teljesítették az akadálypályát, ez volt a „Ki a mester két keréken” elnevezésű verseny.

„A KRESZ-tesztlapok kitöltésével természetszerűleg azok fognak nagyon jól végezni, akik minél kevesebb hibával töltik ki a felmérőt. Ez hasonlít egyébként a vezetői engedély megszerzésénél kitöltendő tesztlaphoz, annyi, hogy azt már elektronikusan töltik, itt még papír-alapú a kitöltés. Természetszerűleg a korosztálynak megfelelő kérdésekkel van ellátva ez a papírlap, amit a gyerekek kitölthetnek. Az ügyességi pályát pedig időre kell teljesíteni, itt pedig aki a legkevesebb hibaponttal és a leggyorsabban teljesíti az ügyességi pályát, az végezhet majd az első helyen” - mondta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A diákok láthatóan nagyon élvezték a pályát, hangosan biztatták egymást a minél jobb eredmény elérésére. A parkolóba bójákat és póznákat helyeztek ki a rendőrök, ezeket kellett minél ügyesebben kikerülni. Voltak olyan akadályok is, amelyeken át kellett gurulni, vagy éppen csak alattuk lehetett elhaladni. Orosz Ádámnak a libikóka tetszett a legjobban.

„Azért jöttem ide, hogy szórakozzak, és azért szeretek biciklizni, mert jó érzés, mikor gyorsan mész, és akárhova mehetsz” - nyilatkozta Orosz Ádám.

Zsámbok Anna szerint – aki a Kerékpáros Iskolakupán vett részt – a feladatlapon voltak fogós kérdések is, de a legtöbbjét könnyen meg tudta válaszolni. Neki már nem idegen a KRESZ.

„Nagyon szeretek biciklizni, mert fontos nekem az egészség, és mivel már mi egyszer átmentünk KRESZ-vizsgán, mivel benne vagyunk a SuliMoped programban, ezért úgy gondoltam, hogy kipróbálom magamat idén is a biciklis KRESZ-ismeretek terén is, mivelhogy minden évben, rendszeresen eljöttünk már eddig is biciklis versenyre, és úgy gondoltam, hogy hátha idén is elérünk valamit” - fogalmazott Zsámbok Anna.

Mindkét csoportnak teljesítenie kellett az akadálypálya adta kihívásokat, illetve a tesztet is. Ezek összesített eredménye alapján jutnak tovább a nyertesek a megyei selejtezőkre. A Kerékpáros Iskolakupáról az első két helyezett jutott tovább az április 19-i sátoraljaújhelyi megmérettetésre. A fiúk között a vasváros Varga Alex és az újtéris Dankó Szabolcs, lány kategóriában pedig az ugyanebbe az intézménybe járó Dulai Napsugár és Zsámbok Anna képviseli majd Ózdot. A „Ki a mester két keréken” elnevezésű versenyt a lányok között Oláh Dzsesszika, a borsodnádasdi Móra Ferenc, fiú kategóriában pedig Szekeres Roland, az Újváros Téri Általános Iskola diákja nyerte meg, ők a miskolci megyei versenyen bizonyíthatnak majd május harmadikán.


795_0_t 795_1_t 795_2_t 795_3_t
795_4_t 795_5_t 795_6_t 795_7_t
795_8_t 795_9_t 795_10_t 795_11_t
795_12_t 795_13_t
Vissza