Legyél te is könyvmoly!2018. április 12. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/6792_0_300.jpg„Legyél te is könyvmoly” címmel hirdetett olvasásnépszerűsítő játékot a Városi Könyvtár és az Árpád Vezér Úti Fiókkönyvtár. A felhívás április 3-tól október 1-jéig él, amelyre Ózd és környéke általános iskolásainak jelentkezését várják.

A játék feltétele, hogy a diák a két könyvtár közül valamelyikbe beiratkozzon, de természetesen olyanok is részt vehetnek benne, akik már tagok. A gyerekek kapnak egy pontgyűjtő füzetet, és a könyv kikölcsönzése, illetve visszavitele után – amennyiben elmondják a könyvtárosnak, hogy az miről szól – pontokat kapnak. Egy 5-10 mondatos összefoglalót, azaz ajánlót is írhatnak a többi fiatal számára. Fontos megjegyezni, hogy a bibliotéka egész állományából válogathatnak olvasnivalót a tanulók, de az ajánlott irodalom természetesen a gyermekkuckóban várja őket.

„Az eredményhirdetés az Országos Könyvtári Napok keretében fog megtörténni. Értékes nyereményeket fognak kapni a résztvevők. Tíz pontonként van lehetőség kincskereső játékban részt venni. A könyvtári állományban található könyvekből teszünk fel kérdéseket, és ezekre kell válaszolni, és itt is apróbb nyereményeket kapnak a résztvevők” - nyilatkozta Kovács Adrienn, az ÓMI Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa.

Vissza