Utazó galéria (képgalériával)2018. április 11. (szerda) 19:00 - Kultúranews/6785_0_300.jpgSzázhatvan festményt csodálhattak meg az érdeklődők a Civil Házban két nap alatt. Az utazógaléria szervezője ugyancsak festőművész, aki nemcsak fest, hanem segít más alkotóknak érvényesülni, és bekerülni a köztudatba. A fiatal hölgy több mint két évtizede került kapcsolatba a festészettel, és azóta is töretlenül népszerűsíti a művészet ezen ágát.

Csendéletek, portrék, alkonyi táj, mediterrán utcakép. Az alkotások között többfajta téma és stílus megtalálható. Összesen százhatvan darab képpel érkezett az utazó galéria szervezője városunkba. Lisa Elinor már tizenöt éve hozza Ózdra a legkülönbözőbb festők műveit. Azt mondja két nap alatt rengetegen megfordultak a Civil Házban, hogy megcsodálják az alkotásokat, folyamatos volt az érdeklődés. A fiatal hölgy nemcsak képeket értékesít, maga is fest. A naplemente festőjeként is ismerik, mert főleg ez a téma ragadja meg. Közel húsz saját alkotást is hozott a kiállításra. 2010 óta pedig mások által szervezett tárlatokon is bemutatkozik műveivel.

„A tévében, rádióban nagyon-nagyon ritkán lehet ilyet látni, hallani, hogy vannak kiállítások, vagy éppen, hogy milyen festők vannak és ők mit alkotnak. Ezt igyekeztem összefogni. Először voltam galériatulajdonos és vezető, majd csak ezután lettem még festőművész is. Az embereknek igyekszem megmutatni a különböző stílusokat, színeket, hangulatokat. A változatosságra törekszem” - mondta Lisa Elinor, festőművész, Utazó Kék Hold Galéria.

Kanta Gézáné remek kapcsolatot ápol a galériatulajdonossal. Tizenöt év alatt, szinte minden alkalmat megragadott, hogy megtekintse az éppen aktuális tárlatot. Rajongását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már legalább ötven alkotást vásárolt tőlük. A festészet iránti érdeklődése kicsit korábbra vezethető vissza.

„Mi még iskolában tanultuk Munkácsyt, Csontváryt. Kötelező volt. Tehát tudni kellett, hogy melyek a festményeik. Engem már akkor megragadott ez a világ. Igaz, hogy nekem kézügyességem nincs hozzá, de szeretem” - fogalmazott Kanta Gézáné.

A fiatal hölgyet huszonnégy éve, egy budapesti galériába betérve varázsolta el a festmények szépsége. Akkor még csak nézelődő volt, de a képek olyan hatással voltak rá, hogy ő maga is elkezdett velük foglalkozni. Művésztáborban, és neves festőművészektől tanult. Lisa Elinor és utazó galériája legközelebb szeptemberben látogat Ózdra, ugyanerre a helyszínre. Így akik most lemaradtak, még akkor is megcsodálhatják, esetleg meg is vásárolhatják majd a kortárs művészeti alkotásokat.


785_0_t 785_1_t 785_2_t 785_3_t
785_4_t 785_5_t 785_6_t
Vissza