Üvegszálas rúd (képgalériával)2018. április 11. (szerda) 19:00 - Sportnews/6782_0_300.jpgEgy viszonylag új mozgásformát próbálhattak ki a helyiek a Marosi István Városi Sportcsarnokban Czégel Erika útmutatásával. A jó hangulatú edzésen az érdeklődők megtapasztalhatták, hogyan működik a Gymstick. A rúd használatával a test szinte minden izma mozgásba lendül, ezért kiváló alakformáló és állóképesség-fejlesztő hatása van.

Czégel Erika országjáró turnéja során Ózdra is ellátogatott, hogy a Gymsticket népszerűsítse. Korábban járt már Egerben, Miskolcon, Debrecenben, Budapesten és vonzáskörzetében. Maga a sporteszköz egy szivacsmarkolattal ellátott üvegszálas rúd, amelynek két végére gumikötelet erősítettek. Az ezzel a tárggyal való edzést próbálhatták ki az érdeklődők a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A tréning elején bemelegítést végeztek, akkor még a kötelek használata nélkül.

Czégel Erika közel hat éve Gymstick-edző, elmondása szerint egyre többen érdeklődnek a mozgásforma iránt. Az eszközzel teljes testre ható feladatokat lehet végezni, használata számos lehetőséget rejt magában: erősíti az állóképességet, fejleszti az egyensúly- és mozgáskészséget, illetve zsírégető hatással is rendelkezik.

„Különböző fokozatai vannak, amiket színekkel jelölnek. Zöld, kék, fekete, ezüst, arany. Tehát a fiatalabbaktól az idősekig, nőktől a férfiakig bárki használhatja. Magának tudja állítani az ellenállást mindenki, úgyhogy a saját edzettségi szintjéhez tudja igazítani” - mondta Czégel Erika, Miss Gymstick Hungary.

Az igazi edzés azonban akkor kezdődött el, amikor a résztvevők felvették a lábukra a gumikötél pántját. Az így végzett mozdulatok szinte az egész test izomzatára hatást gyakoroltak. Az érdeklődők között voltak olyanok is, akik már rutinosan használták a Gymsticket. Pejkó Gabriella például már öt éve jár rendszeresen edzésre, egy újságban megjelent cikk olvasásakor határozta el, hogy kipróbálja ezt a mozgásformát, amely azóta az élete részévé vált.

„Én imádom, hát ugye edzésre is járok Barcikára, nagyon szeretem. Életforma” - fogalmazott Pejkó Gabriella.

Aki lemaradt erről a rendezvényről, de ki szeretné próbálni ezt a mozgásformát, az se keseredjen el, hiszen városunkban is van lehetőség a Gymstickezésre. Az Inkubátorházban hétfőn, szerdán és csütörtökön várják mindazokat, akik érdeklődnek az edzés iránt.


782_0_t 782_1_t 782_2_t 782_3_t
782_4_t 782_5_t 782_6_t 782_7_t
782_8_t 782_9_t 782_10_t

 

 

Vissza