Fontos győzelem (képgalériával)2018. április 10. (kedd) 19:00 - Sportnews/6780_0_300.jpgItthon tartotta a három pontot az Ózdi Football Club az Enccsel szemben, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztály 22. fordulójában. A hazaiak játéka helyenként akadozott ugyan, de végül minden szempontból felülkerekedtek a vendégeken. Folytatás szombaton a 8. helyen álló Gesztely ellen.

Hosszú idő után ismét hazai pályán láthattuk az Ózdi Football Club felnőtt játékosait. A mieink az Encs együttesét látták vendégül. Az első percek lassú játékot hoztak, ám a 24. percben megszerezték a vezetést az ózdiak, majd két perccel később már kétgólos volt az előnyük. A következő találatra a 40. percig kellett várni. Ekkor egy bedobás után Péchy Tamás-László elé került a labda, és ő kapásból a kapu bal alsó sarkába helyezte a játékszert. A második félidő még több helyzetet is hozott, ám gól már nem született. Így a végeredmény Ózdi Football Club – Encs 3-0.

„Felemás érzéseim vannak, el is mondtam az öltözőben. Nagyon álmosan kezdtük a mérkőzést, körülbelül 20 percet belealudtunk a meccsebe. Ezután volt a félidő végéig egy jó periódusunk. A második félidőben azt gondoltam, hogy minden rendben van mert 15-20 percig ismét helyzeteket dolgoztunk ki. Ezután felvettük az Encsnek a lassabb iramú játékát, pedig nekünk nem ez a stílusunk. Majd hétfőn fogunk értékelni” - nyilatkozta Farkas Simon, az Ózdi Football Club edzője.

Az Encs stabil középcsapatnak számít a bajnokságban. Eddig 21 tétmérkőzésen összesen 32 pontot gyűjtöttek össze. A mostani meccsen is partnerei tudtak lenne Farkas Simon tanítványainak.

„Úgy gondolom, hogy ezen a meccsen az Ózd nem hazudtolta meg önmagát. Mind a játékban, mind pedig kondícióban a csapatunk fölé kerekedett. Fölényben voltak az egész mérkőzésen. Az első félidőben sok egyéni hibát is vétettünk ezeket könyörtelenül kihasználták, a másodikban mertünk egy kicsit futballozni is mi is odakerültünk a kapu elé, de összességében megérdemelt volt a hazai győzelem” - értékelt Kocsis Nándor, az Encs edzője.

Még nyolc forduló van hátra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei első osztályú bajnokság küzdelmeiből. A mieink a tabella harmadik helyén állnak, de szeretnék a szezon végére felküzdeni magukat az élre, hogy az NB III-ban folytathassák a szereplést. Jelenleg nyolc pont a lemaradás a listavezető Sajóbábonnyal szemben, ám bizakodásra adhat okot, hogy az éllovas legutóbbi négy mérkőzéséből két alkalommal is csak döntetlenre futotta. Az biztos, hogy a célok eléréséhez kiegyensúlyozott, jó szereplésre van szüksége az ózdiaknak.


780_0_t 780_1_t 780_2_t 780_3_t
780_4_t 780_5_t 780_6_t 780_7_t
780_8_t 780_9_t
Vissza