Riz Gábor folytatja2018. április 8. (vasárnap) 23:38 - Aktuálisnews/6775_0_300.jpgKét ciklust követően, a harmadikban is Riz Gábor marad Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Az eredmények 99,24 százalékos feldolgozottsága mellett így alakultak a számok: 19.935 szavazattal a Fidesz-KDNP színeiben induló Riz Gábor maradt ezen régió képviselője, rá Ózdon 6393 voks érkezett. A második helyen futott be a Jobbik jelöltje, Farkas Péter Barnabás. A választókerületben 14.584-en, míg városunkban 5666-an tettek x-et a neve mellé. A DK-s Varga Gergőre a kerületben 3350-en, Ózdon pedig 1393-an voksoltak. Koleszár István, az LMP jelöltje 1056 szavazatot kapott a kerületben, városunkban pedig 356-ot. A Magyar Munkáspárt kötelékébe tartozó Kónya Béla pedig 481 vokssal, városunkban 243-mal az ötödik helyre került. Ha százalékos arányokat nézünk, akkor Riz Gábor 48,97, Farkas Péter Barnabás 35,83, Varga Gergő 8,23, Koleszár István 2,59, míg Kónya Béla 1,18 százalékban tudta magának megnyerni a választópolgárokat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 3-as számú választókerületben.

Riz Gábor szerint közös célok mentén kell haladni a városvezetéssel és a térség polgármestereivel. Farkas Péter Barnabás kész az együttműködésre, szavaiban kiemelte, hogy az ózdiak boldogulása a legfontosabb számára. Az Ózdi Városi Televízió tegnap esti élő választási műsorában mindketten köszönetet mondtak a lakosságnak, hogy szavazataikkal támogatták őket. A két legtöbb voksot összegyűjtő országgyűlési képviselőjelöltet, Riz Gábort és Farkas Péter Barnabást a televízió stábjának még tegnap este sikerült elérnie, akik 23 óra után álltak a kameráik elé. Megkérdezték őket, hogyan értékelték a kampányt, milyen érzések kavarognak bennük az eredmények ismeretében, illetve melyek a további céljaik.

„Ózdot újra azzá kell tenni, ami mindig is volt: térségi meghatározó erővé. Ma a térségi polgármesterek segítségével – úgy érzem, hogy a településeken már nagyjából megvannak az eredményeink, tehát nyertünk a térségi településeken is – ez arra ad lehetőséget, hogy szorosabbra fogva az együttműködést Ózd városával, Ózd hegemóniájának, központi szerepének megerősítése legyen a hosszú távú cél. Mit jelent ez? Szolgáltatásában, komfortérzetében, befogadóképességében növelni kell mindazt, ami egy várost jelenti” - mondta Riz Gábor, Fidesz-KDNP.

„Nekünk természetesen a legfontosabb mindig is a városnak és annak lakóinak az előrehaladása, és azoknak a boldogulása. Ez egy közös cél, amiért együtt kell dolgoznunk, hiszen ez a legfontosabb. Mi minden egyéb dolgot félreteszünk, képesek vagyunk rá, mi mindig is nyitottak voltunk, mindig is kerestük annak a párbeszédnek a lehetőségét, hogy a város és az itt élők tudjanak boldogulni. Ez részünkről továbbra is fenn fog állni” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, Jobbik Magyarországért Mozgalom.

Vissza