Nyári abroncsok (képgalériával)2018. április 6. (péntek) 19:00 - Aktuálisnews/6769_0_300.jpgA jó idő beköszöntével egyre többen cserélik le a téli gumikat kocsijukon, bár vannak olyanok is, akik a következő két hétben tervezik ezt. Nagyon fontos, hogy az évszaknak megfelelő kerekekkel szereljük fel az autót, hiszen nyáron a téli abroncs lényegesen gyorsabban kopik. Emellett az autók alapos tél végi átvizsgálását is érdemes elvégeztetni.

Az utóbbi idők meleg időjárása miatt indokolttá vált lecseréltetni autónkon a gumiabroncsokat téliről nyárira. Városunkban egyre többen keresik fel az autószerelő műhelyeket. A váltást kétféleképpen végeztethetjük el: vagy a már meglevő garnitúrát tesszük vissza, vagy új szettet vásárolunk. A szakemberek szerint nem könnyű eldönteni, hogy mikor érdemes lecseréltetni az abroncsokat.

„Sokkal kevésbé kampányszerű, mint mondjuk a téli gumik cseréje. Amikor ezek a melegebb napok eljönnek, akkor mindenkiben megindul az a vágy, hogy az alufelnis nyári gumikat felszereltessék. Általában ezek az emberek cserélik legelőször a gumikat. Emellett nyilván azok, akik szeretnének vigyázni a téli gumira és próbálják a kopását minimalizálni ezekben a melegebb napokban” - mondta Gyárfás Gábor, a Suzuki Kaiser műszaki vezetője.

Az abroncsok cseréje mellett tavasszal érdemes egy alaposabb átvizsgálást is beütemezni, amivel felmérhető, hogy okozott-e károkat az autókban a téli időjárás. A kátyús utak miatt nem árt ellenőriztetni a futóműbeállítást is. Fontos figyelni, hogy megfelelő centrírsúly kerüljön a felnikre, hiszen amennyiben nagyobb vagy kisebb mint kellene, kiegyensúlyozatlanná válhat a kerék. Természetesen vannak, akik még várnak a kiszámíthatatlan időjárás miatt.

„Még olyan bizonytalan az időjárás. Még nem régen mínuszok voltak, talán még tegnap is, tehát szerintem nincs elkésve. Az biztos, hogy ebben a hónapban már biztos le lesz” - nyilatkozta Kulcsár István.

Városunkban véletlenszerűen kiválasztott tíz gépjárműből, nyolc már a nyári abroncsokkal fut. A meteorológusok szerint a következő napokban is tartósan +5 °C fölött lesz a várható legalacsonyabb hőmérséklet, így arra lehet számítani, hogy folyamatos forgalom lesz a gumiszereléssel foglalkozó műhelyekben.


769_0_t 769_1_t 769_2_t 769_3_t
769_4_t 769_5_t
Vissza