Tartós útjavítás (képgalériával)2018. április 5. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6766_0_300.jpgTegnap és ma több szakaszon is aszfaltoztak a Magyar Közút Nonprofit Kft. munkatársai Ózd területén. Kátyúztak többek között a Jászi Oszkár út környékén, ma pedig sorra került a Gyújtón a körforgalom is. A társaság szakemberei meleg aszfalttal dolgoznak, ezzel az eljárással már tartós eredményt tudnak elérni.

A Magyar Közút Nonprofit Kft. munkatársai 32 ezer kilométer hosszú országos közúthálózatot figyelnek és javítanak egész évben. A települések közötti sztrádák, autóutak, fő-, és mellékutak tartoznak hozzájuk, ezeken télen is kátyúznak, már amikor ezt az időjárás engedi. Mégis minden évben az az autósok érzése, hogy több az úthiba, mint korábban. Ózdon sincs ez másként.

„A városban vannak olyan kereszteződések, például a Március 15. útról ahogyan lefelé hajtunk a Brassói úti bevásárló központ felé, és balra kanyarodnék a Sárli telep irányába, ott rögtön kátyúval találkozik az ember. Ahhoz, hogy balra soroljak, ahhoz rögtön kátyúval kell, hogy érintkezzek. Annak viszont örülök, hogy elindultak a munkafolyamatok. Gondoltam, hogy ha jobb idő lesz, akkor erre fognak mindenképpen valamit reagálni, mert ez már kezelhetetlen volt” - mondta Kozup Sándor.

A legnagyobb problémát talán a körforgalmakban kialakult lyukak okozhatják, hiszen itt ha az egyiket ki is tudjuk kerülni, a másikba egészen biztosan belehuppanunk. Ez elég balesetveszélyes és defektet is okozhat. De a város más részei is érintettek.

„A csépányi elágazástól egészen a benzinkútig nagyon rossz állapotban van. A Gyújtó sor is eléggé rossz állapotban van. Tehát mindenfelé itt Ózd belterületén. Nem beszélve a kis falvakról, mert ott még rosszabb. Somsályon is olyan az út, hogy ötször meggondolom míg egyszer beleülök az autóba, mert olyan az út, hogy tönkreteszi az autót” - nyilatkozta Gáspár Jenő.

A társaság a téli üzemeltetési időszakot március végén fejezte be. Az aszfaltkeverő telepek április 3-án kezdték meg a meleg aszfalt gyártását, így a burkolathibák tartós javítását ezt követően tudták elkezdeni. A kátyúzási munkákat ütemezetten végzik, először a főutakat, majd a nagy forgalmú összekötő utakat végül a bekötőutakat javítják. Ózd térségében a 25-ös számú főút belterületi szakaszán jelenleg egy brigád dolgozik. A feladatok végrehajtásához melegen tartó konténerrel rendelkező tehergépkocsit, aszfaltbontó eszközöket és kishengert alkalmaznak. Az autósok emiatt forgalomkorlátozásra és kisebb-nagyobb közlekedési dugók kialakulására számíthatnak a következő időszakban.


766_0_t 766_1_t 766_2_t 766_3_t
766_4_t 766_5_t 766_6_t 766_7_t
766_8_t 766_9_t 766_10_t 766_11_t
766_12_t 766_13_t 766_14_t 766_15_t
766_16_t 766_17_t 766_18_t
Vissza