Málló vakolat (képgalériával)2018. április 4. (szerda) 19:00 - Politikanews/6764_0_300.jpgA panelházak felújítását tűzte ki elsődleges célként a Magyar Munkáspárt jelöltje, ha bekerül az országgyűlésbe. Kónya Béla szerint a helyzet siralmas, a szocializmus idején felhúzott épületekre ráfér a felújítás. A Nemzetőr út 8. szám alatt található ingatlan állapota sok problémát okoz az ott élőknek.

A Nemzetőr úton gyűltek össze a Magyar Munkáspárt helyi szimpatizánsai, valamint a párt megyei hármas számú választókerületének képviselőjelöltje, hogy megbeszéljék problémáikat az utcában lévő ingatlanokkal kapcsolatban. Sass József 2002-ben költözött be a nyolcas számú épületbe, elmondása szerint azóta sem történt felújítás, áldatlan állapotok uralkodnak ott. A falakról pereg a vakolat, ahonnan nem, ott firkák borítják. A tetőről induló vízelvezető csatornák annyira el vannak rozsdásodva, hogy rengeteg helyen beázik az épület.

„Itt lakni nehéz. A probléma az az épülettel, hogy minden le van benne romolva. Gépészeti berendezések, lépcsők, lift, lépcsőkorlátok, ajtók, ablakok, minden öreg, régi” - nyilatkozta Sass József.

A Munkáspárt jelöltje, Kónya Béla szerint a ház gettósodik, Ózd második „CS” épülete van kialakulóban. Az épület felújítását uniós forrásból valósítaná meg.

„Ez nem pillanatnyi mutogatás. Sem a panelmester, sem a Polgármesteri Hivatal nem az első számú érintett ebben, egy állami szintű beavatkozás szükséges. És amennyiben a választóközösség megtisztel azzal, hogy engem választ országgyűlési képviselőnek, az elsők közötti dolgom az lesz, hogy ennek a dolognak a folyamatát elindítsam” - mondta Kónya Béla, a Magyar Munkáspárt országgyűlési képviselőjelöltje.

A képviselőjelölt hangsúlyozta, hogy Ózdnak és környékének munkahelyekre van szüksége, mivel több mint húszezer szűnt meg, helyette mindössze ezer keletkezett, az is rabszolgamunka. Lobbizás nélkül azonban nehéz lenne mindezt elérni, fontosnak tartja a kapcsolatrendszer építését is.


764_0_t 764_1_t 764_2_t 764_3_t
764_4_t 764_5_t 764_6_t 764_7_t
764_8_t 764_9_t 764_10_t 764_11_t
764_12_t
Vissza