Csak egyszerű hívők (képgalériával)2018. március 31. (szombat) 20:20 - Egyháznews/6753_0_300.jpgNem migránsok, hanem pünkösdisták azok az emberek, akik ma Ózdon tartották istentiszteletüket. A közösségi oldalon már többen azt írták, elárasztották a várost a menekültek. Hozzávetőleg ötven nigériai tartott misét városunk egyik vendéglátó egységében, akik a délelőtt folyamán meghívókat osztogattak az egyházi alkalomra a lakosságnak.

Álhírek. El sem olvassuk, de megosztjuk. Nagyjából két éve került fókuszba ez a fogalom, holott a műfaj a nyomtatott sajtóval egyidős. A szándékos félretájékoztatást szolgáló hamis hírek, a villámgyors online kommunikáció és közösségi média korában nagyon gyorsan okozhatnak hatalmas károkat. Ezeknek a dezinformációknak több célja is lehet. Egyik az, hogy manipulálják az olvasókat, például politikai céllal. Pénteken érkezett városunkba közel ötven nigériai, afrikai származású fiatal és idős, akiket egy pünkösdista felekezet hívott meg, hogy a helyiekkel együtt imádkozzanak húsvét alkalmából Jézushoz.
 
„A Krisztus Megváltottai Keresztény Gyülekezet, egy pünkösdista gyülekezet Magyarországon. Az a célunk, hogy elhozzuk ide az evangéliumot, és mindenki megismerje Jézus Krisztust és az ő szeretetét” - mondta  Michael A. Dada, az Isten Megváltottai Keresztény Gyülekezet egyesületvezetője.

A rendezvényre városunk lakossága is meghívást kapott, hiszen a délelőtt folyamán a gyülekezet tagjai szerte a városban szórólapokat osztottak a helyieknek. Az érdeklődők és a hívek Ózd egyik vendéglátóipari egységében gyűltek össze, hogy közösen imádkozhassanak Jézushoz.

„Itt Ózdon szeretnénk létrehozni egy stabil lábakon álló központot, ahol a fiatalok, nők, férfiak és idősek tudnak együtt imádkozni. Össze tudnak járni és dicsőíteni tudják Istent. Mi hiszünk abban, hogy a tánc segít, hogy a depresszió elmúljon“ - fogalmazott James Samuel, az Isten Megváltottai Keresztény Gyülekezet debreceni központjának vezetője.

A délután folyamán több dalt is énekeltek közösen. A háromnapos konferencia keretében a gyülekezet tagjai körbejárták Ózdot. A szervezet vezetője elmondta azt is, hogy több központ is működik az országban, de a szíve csücske városunk, a természeti adottságai és a hegyek miatt. Ezért is lett a konferencia helyszíne Ózd.


753_0_t 753_1_t 753_2_t 753_3_t
753_4_t 753_5_t 753_6_t 753_7_t
753_8_t 753_9_t

.


 

Vissza