Húsvéti bevásárlás (képgalériával)2018. március 29. (csütörtök) 19:00 - Aktuálisnews/6752_0_300.jpgLocsolkodással, finom ételekkel, családjuk körében ünneplik a húsvétot az ózdiak. A nagyáruházakban már hónap elejétől megtalálhatóak a szezonális termékek, és igyekeztek a vásárlói igényeknek megfelelően felkészülni az ünnepre. A kereskedők csütörtökön és szombaton nagyobb forgalomra számítanak az átlagoshoz képest. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is slágertermék a sonka és a tojás, de sokan keresik az édességeket, valamint az ünnephez kötődő ajándéktárgyakat is.

A nagyobb áruházak parkolói teljesen tömve voltak ma Ózdon, hiszen mindenki készül már a húsvétra. Az egyik bevásárlóközpontban már hónap elejétől elérhetőek a szezonális termékek, de ahogyan közeledik az ünnep, egyre jobban növekszik a kereslet a húsvéti portékák iránt. Országosan négymillió figurás édességgel, tizenöt millió darab tojással és mintegy kétszáz tonna kaláccsal készültek erre az időszakra.

„Csütörtökön és szombaton is nagyobb forgalomra számítunk az átlagoshoz képest. Ha a teljes időszakot nézzük, akkor ilyenkor másfélszeresére nő körülbelül a forgalom, egy átlagos hónaphoz képest. Ahogyan közeledünk az ünnephez, úgy nő a forgalom. Nyilván a friss áru, mondjuk egy pékárura, vagy zöldségekre, akkor ezek jellemzően az utolsó napokban kerülnek a vásárlók kosarába” - mondta Varga Eszter, a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. média kapcsolatok menedzsere.

A termékek ára mellett, a minőség ami a vásárlóknak a legfontosabb. Hiszen szeretnének a pénzükért kifogástalan készítményt kapni. Egy csokinyuszit például már száz forintért is  meg tudunk venni, a felső határ pedig ahogyan szokták mondani a „csillagos ég”. A legtöbben családjuk körében töltik majd az ünnepet.

„Már sok mindent megvásároltunk előre. Most az unokámnak jöttünk Zalán napra ajándékot venni, mert most lesz két éves nemsokára, és ezt meg kell ünnepelni, de várom haza mindhárom lányomat” - nyilatkozta Rolof András.

Stanev Sándorné azt mondja, ők őrzik a tradíciókat, az egész lakást kidíszítik ilyenkor. A boltba viszont még szombaton is betérnek.

„Holnapután már tényleg csak azok a dolgok maradnak hátra, ami tényleg csak frissen kell. A fehér kalácsot, kenyeret vásároljuk meg” - mondta Stanev Sándorné.

Jánosi István a két unokáját szokta meglocsolni a hagyomány szerint, ebben az évben azonban kivételt tett, így szerkesztőnk sem fog elhervadni, ez most már egészen biztos.

 „Nagyon korán kelek föl, elkészítem a szódavizet, fölkapom az ágyneműt és meglocsolom őket. Nagy sikongatás közepette kiugranak az ágyból, a kisebbik még minden évben sírt. Verset is szoktam mondani, így hangzik: „Pista vagyok szép és üde, meglocsollak te kis bige” - fogalmazott Jánosi István.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is slágerterméknek számít a sonka, a tarja és a tojás, főleg ezeket keresték ma ebben a bevásárlóközpontban is. A fogyasztóvédők azt tanácsolják, hogy az ünnep előtt a a szokásosnál is körültekintőbben válasszunk terméket és a szavatossági időre is figyeljünk oda.


752_0_t 752_1_t 752_2_t 752_3_t
752_4_t 752_5_t 752_6_t 752_7_t
752_8_t
Vissza