Lakossági fórum (képgalériával)2018. március 29. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/6749_0_300.jpgLakossági fórumot tartott Farkas Péter Barnabás országgyűlési képviselőjelölt a Civil Házban. A beszélgetéssel dr. Lukács László György, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjével karöltve azokra a hiányosságokra szerették volna felhívni a figyelmet, ami jelenleg a magyar egészségügyben áll fenn, illetve térségünk megoldandó problémáit is sorra vették az egybegyűltekkel.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltjének fórumán a karcagi származású politikus, dr. Lukács László György, a párt országgyűlési képviselője, Ózd problémáját szülővárosával hasonlította össze. Városunkat az alapellátásban dolgozó háziorvosok hiánya sújtja, és ez hatást gyakorol a szakrendelésekre. Véleménye szerinte nagy problémát jelent az, hogy ha egy helyi kórház nem tudja megfelelően ellátni az ott élőket, és úgy érzi Ózd magára van hagyva a megyében ebben a tekintetben. Ózdon a későbbiekben az orvosok utánpótlása lesz a legégetőbb kérdés.

„Az egyik probléma az, hogy a munkakörülmények nem a legmegfelelőbbek. Ez azt is jelenti, hogy nincsenek elegen, főként az ápolók, pedig ő rájuk van legjobban szükség. Éppen ezért nagyon leterheltek, egymást váltják és egymás hosszú műszakjait kell, hogy valahogy kipótolják, ezért fáradtak és a munkájukat sem tudják megfelelően végezni. Ezt a nyomást úgy lehet csökkenteni, hogy a lehető legtöbb diákot vonzunk be a képzésükbe. Ennek pedig a kimenetele az lesz, hogy meg tudjuk tölteni a betegágyak mellett ápolókkal a kórházakat és a járóbeteg szakrendelőket. A leterheltséget, azt a frusztrációt, azt a fáradtságot meg tudjuk szüntetni, ami az ő körükben uralkodik” - mondta dr. Lukács László György, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

Szóba került még az önkormányzatok ellátóképessége is, illetve az, hogy hogyan lehetne javítani a szociális szférában dolgozók helyzetét. Farkas Péter Barnabás szerint ha nincs egészség, akkor bármi mást sem lehet remélni.

„Át kell teljesen csatornázni azokat a forrásokat, amelyeket jelenleg az Uniótól kapunk, de nem itt találnak gazdára, mert nem ezekbe a beruházásokba fektetik be, hanem különböző látvány és presztízsberuházásokban nyilvánulnak meg. Ezeket a pénzeket újra át kell ide vezetni. Nagyon fontos például a társadalombiztosító kérdése is. Hiszen ezt az összeget jelenleg a kormány más célokra is felhasználhatja. A Jobbik feltett szándéka az, hogy ezen oly módon fogunk változtatni, hogy ez teljes egészében az egészségügyre fordítható legyen” - nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje.

A párt akár ösztöndíjakkal is segítené az orvosokat, illetve a fiatalokat. A fórum során kiderült, hogy az alacsony jövedelem kihatással van az elvándorlásra, hiszen a megélhetés miatt a munkaképes fiatalok a nyugati országokban keresnek boldogulást.


749_0_t 749_1_t 749_2_t 749_3_t
749_4_t 749_5_t 749_6_t
Vissza