Jönnek vagy maradnak?2018. március 29. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/6748_0_300.jpgA migráció volt a központi témája a Fidesz-KDNP lakossági fórumának. Fónagy János parlamenti államtitkár és Riz Gábor országgyűlési képviselő, a koalíciós párt képviselőjelöltje főleg arra a kérdésre kereste a választ a Digitális Erőműben, hogy milyen veszélyei vannak a bevándorlásnak. Szó esett az elmúlt nyolc év eredményeiről is.

2018. április 8-a arról szól, hogy Magyarország megmarad-e Magyarországnak, vagy feladja-e önmagát. Ez volt a központi témája a Fidesz lakossági fórumának. Riz Gábor országgyűlési képviselő, képviselőjelölt, illetve Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte, hogy ez a dátum azért fontos, mert ekkor a nemzet ismét bizalmat szavazhat egy olyan kormánynak, amely bizonyította, hogy képes megvédeni saját és Európa határait a bevándorláshullámtól.

„2018. április 8. egy egyszeri és megismételhetetlen lehetőség. Ha itt hibázunk, ha itt vétünk, ha itt mellé nyúlunk, nincs javítási lehetőség. Ha Magyarország kormányzására olyanok kapnak felhatalmazást, akik bevándorláspártiak, akkor itt átszakad a gát, akkor ezt a folyamatot se megállítani, és még kevésbé visszafordítani nem lehet” - mondta Fónagy János, parlamenti államtitkár.

A két politikus szerint ez a legégetőbb kérdés manapság, hiszen az a fajta népességmozgás, amely megindult az elmúlt időszakban, nem fog megállni. A fórum célja az is volt, hogy a térség lakóinak betekintést nyújtson azokba az adatokba, amelyek ezt a hullámot szemléltetik, illetve közöljék azokat a követeléseket, amelyeket Brüsszel támaszt hazánkkal szemben. Az ezt a térséget érintő és már folyamatban lévő fejlesztésekkel kapcsolatban is sok terve van a kormánynak, illetve Riz Gábornak. Ő a fundamentális iparágakban gondolkodik.

„Az Ózdi Acélművek Kft. tovább fog bővülni. Őket segíteni kell humánerőforrással. Meg kell erősítenünk a Miskolci Egyetem ittlétét, az anyagtudományi mérnöki képzést, az informatika képzést, és további olyan szakokat kell még segíteni, hogy van közvetlenül itt Ózdon, vagy pedig a duális képzés keretén belül az itteni cégekkel közösen tudjanak megvalósítani, hogy képzett munkaerő, felsőfokú végzettségű szakember álljon rendelkezésre” - fogalmazott Riz Gábor, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Riz Gábor kiemelte, hogy a kormány tudja, hogy ennek a térségnek mire van szüksége. Az elmúlt időszakban mintegy 44 milliárd forinttal támogatták ezt a választókerületet, amely megmutatkozik az egészségügy, a tanintézmények, a városkép, az úthálózat és a humán szolgáltatások vonatkozásában is.

(A fórumon nem készíthettünk fotókat, galériát ezért nem mellékeltünk az anyaghoz.)

Vissza