Ózdi körút (képgalériával)2018. március 28. (szerda) 19:00 - Politikanews/6746_0_300.jpgMunkahelyeket teremtő beruházásokról, Európai Uniós pályázati források befektetéséről is beszélt a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje, valamint európai parlamenti képviselője. Varga Gergő és Niedermüller Péter a Velence-telep bejáratánál tartott sajtótájékoztatót.

A Demokratikus Koalíció jelöltje Varga Gergő, illetve európai parlamenti képviselője, alelnöke, Niedermüller Péter tett ma egy ózdi körutat, hogy megvizsgálják, azok a források, amelyek Riz Gábor miniszteri biztos rendelkezésére álltak az elmúlt négy évben, milyen fejlesztéseket eredményeztek a térségben. Kiemelték, hogy a térségért felelős képviselő nem lobbizott azért, hogy Ózdra is eljussanak a munkahelyeket teremtő beruházások. Kemény kritikákat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban is, hogy mire mentek el az európai uniós források: szerintük a tagállamoknak az a felelőssége, hogy arra használják fel a pályázatokon elnyert támogatásokat, amire felvették azokat, nem pedig az, hogy a kormányközeli vállalatok meggazdagodjanak. A DK szeretné ezeket a pénzeket oda csoportosítani, ahol igazán szükség van rá.

„Ma már nem lehet az egykori nehézipart újra létrehozni. Ma már nem lehet a bányákat újraindítani. Nem lehet ezeket a nagy, nehézipari komplexumokat működésbe hozni, ezért elsősorban a humán tőkébe kell pénzt invesztálni. Iskolákba, oktatásba, szociális gondozásba. Plusz fel kell készíteni az országot arra, hogy ma már Európában mindenütt a digitalizáció, az automatizáció határozza meg az ipari tevékenységet” - mondta Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, alelnöke.

Varga Gergő képviselőjelölt szerint ennek a térségnek, településnek új funkciókat kell adni, újra kell gondolni működését.

„Szükség lenne egy olyan irodaházra például, ahova céget lehetne telepíteni, ahol olyan munkákat lehetne elvégezni, ami nem kötődik helyhez. Gyakorlatilag egy online-fejlesztő, informatikai cégektől kezdve adminisztratív tevékenységeket folytató cégeket odatelepíteni, hogy magasabb színvonalú munkavégzés is lehessen, ahol magasabb jövedelmet tudnak keresni az emberek, ezáltal lehetne serkenteni azt, hogy nagyobb lenne a költés helyben, és lehetne működtetni a gazdaságot egy picit jobban” - fogalmazott Varga Gergő, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje.

A Demokratikus Koalíció támogatottsága a két párttag szerint egyre nő, jelenleg a 8-10 százalékos. Számításaik szerint legalább nyolc képviselőjük bejut majd a parlamentbe, ehhez viszont az kell, hogy minél többen elmenjenek szavazni.


746_0_t 746_1_t 746_2_t 746_3_t
746_4_t
Vissza