Debreceni kilométerek (képgalériával)2018. március 27. (kedd) 19:00 - Sportnews/6740_0_300.jpgNégy, városunk színeit képviselő versenyző is felállhatott a dobogó valamely fokára a nemzetközi mezőnyt felvonultató Rotary Futófesztiválon Debrecenben. A nyolc éves múltra visszatekintő rendezvényen több távon is kipróbálhatták magukat az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai. Városunkból közel húsz futó állt rajtvonalhoz, és mindenki sikeresen teljesítette kitűzött célját. Voltak, akik a legjobb eredményükkel tértek haza, és egy igazi futólegenda is mikrofonvégre akadt.

Debrecenben minden évben a Rotary Futófesztivállal indul a tavasz. Idén immár nyolcadik alkalommal tartották meg a rendezvényt, amelyre közel 7000 futó érkezett nemcsak az országból, hanem külföldről is. A zökkenőmentes lebonyolítást a Debreceni Kilométerek Sportegyesület és a Rotary Club Debrecen tagjai vállalták. Az Ózdi Teknőc Futó Club versenynaptárában kiemelt helyen szerepel a program. A cívis városban – a hideg idő ellenére – rengetegen képviselték városunk színeit. A sportemberek több távon is kipróbálhatták magukat.

„Ezen a versenyen már a kezdetektől részt veszünk a klubbal. Én úgymond kötelességemnek is érzem, hogy valamennyi hazai versenyen megjelenjünk. Idén a félmaratoni távot választottam. Próbáltam nagyon jól érezni magam a futás során, de azt gondolom, hogy a vártnál is jobban sikerült” - nyilatkozta Ronyecz Ákosné, az Ózdi Teknőc Futó Club sportolója.

Ronyecz Ákosné Németh Zsuzsi eddigi legjobb idejét futotta meg. Egy óra 54 perc alatt teljesítette a 21 kilométert. Persze voltak olyanok is, akik életükben először álltak rajthoz ezen a távon.

„Korábban is jártam már ezen a versenyen, akkor 10 kilométert teljesítettem. Most félmaratont futottam, ez volt életem első félmaratonja. Az első három kör az nagyon jól esett, jól sikerült. A harmadik kör végén a vádlim elkezdett húzódni, így visszalassultam. A negyedik körben megint erőre kaptam. Jó élmény volt” - fogalmazott Tóth Levente, az Ózdi Teknőc Futó Club sportolója.

Levente kevesebb mint két óra alatt teljesítette az általa választott kihívást, amely kategóriájában, egyenesen a dobogó tetejére repítette. Érdekesség még, hogy édesapja Tóth Zsolt is most birkózott meg először a félmaratonnal. Ez nagy erőt adott mindkettőjüknek a kilométerek legyűrésében. Ugyanezen a távon Molnár Csaba egy óra húsz perces idejével a második helyezést érte el. Az ilyen rendezvényeken egyáltalán nem csoda, ha az ember két lábon járó legendával találkozik. Jelenléte nagy motiváció mindenki számára. Szőnyi Ferenc világbajnok futó tavaly még a Himalájában küzdött az elemekkel. 480 kilométert teljesített, 10.000 méter szintemelkedéssel 120 órán belül. Ezzel az eredménnyel elsőként és egyedüliként ért célba a világ legnehezebb futóversenyén. Természetesen most is a maratont választotta.

„A futóközösség mindenhol megtalálható. Hajdúszoboszlóra invitáltak egy előadásra, illetve Nagyváradon egy triatlon verseny népszerűsítését beszéltük meg. Ott is előadást tartottam, egy közös edzéssel egybekötve a hétvégén. A sport nemcsak országon belüli, hanem az országon túli magyarokat is összeköti. Ha már itt voltam, akkor úgy döntöttem futok egyet. Nekem egy edzés volt, mondjuk eléggé megviselt, de ez természetes. A versenyen toljuk neki” - nyilatkozta Szőnyi Ferenc, világbajnok ultrafutó.

Persze a félmaratonon túl, tíz és negyvenkét kilométeren is születtek sikerek. Az ózdi Zákányi Panna ezüstérmet szerzett tízezer méteren, míg Ihász Veronika három óra negyven perc alatt küzdött meg a leghosszabb távval. Teljesítménye a harmadik helyre volt elég abszolútban, kategóriájában viszont az elsőre. Az ózdi hölgy két éve ugyanitt századmásodpercre pontosan ugyanennyi idő alatt abszolválta a maratont. Minden városunk színeit képviselő sportoló sikeresen teljesítette a vállalt feladatot, és egyedi befutóéremmel a nyakában térhetett haza. Az ózdiak a következő hónapokban az ország minden részén rajthoz állnak majd.


Képek forrása: Debreceni Kilométerek Sportegyesület

740_0_t 740_1_t 740_2_t 740_3_t
740_4_t 740_5_t 740_6_t 740_7_t
740_8_t 740_9_t 740_10_t 740_11_t
740_12_t 740_13_t 740_14_t 740_15_t
740_16_t 740_17_t 740_18_t 740_19_t
740_20_t
Vissza