Vona Gábor Ózdon! (képgalériával)2018. március 25. (vasárnap) 11:49 - Politikanews/6736_0_300.jpgVona Gábor volt szombaton délelőtt a város vendége. A Jobbik elnöke tavaszi országjáró programjának keretében érkezett Ózdra, hogy találkozzon a helyiekkel, meghallgassa véleményüket, és ismertesse a párt választási programját. Farkas Péter Barnabással, a megye 3. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjével tartott lakossági fórumot a piacon.

Vona Gábor nem csupán most, a választások finisében, hanem évek óta tartó országjárása során hetente két napot tölt azzal, hogy eljusson az ország településire, és személyesen is megismerje a helyben élők problémáit, a folyamatban lévő fejlesztéseket és azt, hogy mit is gondolnak az ott lakók. A pártelnök azt tapasztalja, az emberek szeretnék, ha változás lenne. A Jobbikra úgy tekintenek, mint egy kormányzásra megérett politikai erőre. Azt mondta: mindenki fontosnak tartja, hogy Magyarországot megvédjék a migrációtól, de az embereket az alapvető problémák, és az ezekre adott válaszok érdeklik, a Jobbik pedig ezzel foglalkozik programjában.

„Nem hiszem, hogy a pártok megegyezésére kellene alapozni a következő két hetet. Ha ez 8 évig nem sikerült, akkor két héten belül sem fog. A választási győzelemnek a kulcsa valójában a magas részvétel. Ha a részvételi arány 70% közeléig eljut, vagy akár túl is lépi, akkor ez a kormány megbukott, hiszen a kormánynak 2 millió szavazója van, se több se kevesebb" - mondta Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke.

A pártelnök szerint a kormány cserbenhagyta például a devizahiteleseket, de kitért arra is, hogy nem igazságos a nyugdíjrendszer sem. Farkas Péter Barnabás azt emelte ki beszédében, hogy össze kell fogniuk a helyieknek, és nem szabad megijedni a gyűlöletkeltéstől.

„Nekünk nem az a célunk, és senki nem úgy indul neki az életnek, hogy elkergessék távolabbi vidékekre, hogy el kelljen mennie azért, hogy boldoguljon és megéljen. Nekünk itt kell maradnunk, ez a hazánk. Ezért fontos az, hogy olyan lehetőségeket adjon a kormány, reményeink szerint a Jobbik kormány, amellyel biztosítani tudjuk a megélhetést itt. Tudjunk gondoskodni a fiataljainkról megfelelő oktatáspolitikával, a dolgozóinkról megfelelő bérekkel, és tudjunk gondoskodni az idősekről is” - fogalmazott beszédében Farkas Péter Barnabás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

A városunkban élők is elmondhatták mindennapos problémáikat a Jobbik elnökének és a párt helyi vezetőinek. Számukra is fontosak ezek a találkozások, hiszen így kaphatnak teljes képet a gondokról. A résztvevők az idősgondozásról, a pedagógusok megbecsüléséről, az utak állapotáról és a devizahitelről tettek fel kérdéseket.

„Nagyon örülök, hogy ilyen szép számmal megjelentek a lakossági fórumunkon, amit itt az ózdi piacon tartottunk. A nagy többség támogató szándékát fejezte ki irányunkban. Nagyon izgalmas kérdések hangzottak el. Ez azt is mutatja, hogy érdekeltek az emberek abban, hogy változás történjen városunkban is, és ugyanígy országos szinten is” - tette hozzá Farkas Péter Barnabás, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje.

A fórum végen Gábor nap alkalmából a helyiek ajándékokat adtak át a pártvezetőnek, majd tapssal köszönték meg, hogy Vona Gábor meghallgatta őket.

A programon megjelentek a Fidelitas ózdi tagjai is, akik a rendezvényre egy transzparenssel és egy autóból kihangosított müezzinnel készültek.


736_0_t 736_1_t 736_2_t 736_3_t
736_4_t 736_5_t 736_6_t 736_7_t
736_8_t 736_9_t 736_10_t
Vissza