Napirend előtt2018. március 23. (péntek) 19:00 - Politikanews/6734_0_300.jpgJelen volt a mai képviselő-testületi ülésen Riz Gábor, aki napirend előtt értékelte a ciklus végén az elmúlt 4 illetve 8 évet, közel 30 percben.

Az országgyűlési képviselő beszélt egyebek mellett arról, hogy Ózd térsége meghatározó erővel bír, és bírt korábban is, akkor amikor a kohászat, a bányászat működött. Kihívásokkal teli időszakot hagyunk magunk mögött, aminek elsődleges kérdése az volt: hová tovább Ózd és térsége, melyik az az irány, amelyet meg tudunk határozni magunknak. A miniszteri biztos beszélt az eddig elért eredményekről, az elvégzett feladatokról. A szakképzésről, a foglalkoztatásról, a közintézmények megújulásáról, a MANDA projekt megvalósításáról, az Ózdi Acélművek megmentéséről, az értékteremtő közmunkaprogramról és a csatornaprojektről. A városvezetéssel együtt megvalósított közös ügyként említette az egyetemi oktatás megvalósítását.

„Az elmúlt időszak, és az utóbbi 4 évről beszélek, egyik fontos lelki terhe volt, amit a város vezetése megfogalmazott velem szemben, hogy nem lehet velem együttműködni, és én keresztbe fekszek a város vehemens fejlesztési elképzeléseinek. Nos ehhez képest több mint 12 milliárd fejlesztési forrás jutott el ebbe a városba, több mint 12 milliárd fejlesztési forrás jutott ebből a helyi vállalkozóknak, több mint 12 milliárd forint jutott ebből a csomagból a helyi társadalmi szereplőknek, és ebben benne van az önkormányzat is” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

Vissza