Felújítás alatt (képgalériával)2018. március 23. (péntek) 19:00 - Városnews/6733_0_300.jpgHosszú idő után végre megoldódik az Irinyi János utca lépcső problémája. Az eltelt évek alatt annyira megromlott az állapota, hogy főként a téli hónapokban a törmelékek miatt balesetveszélyessé vált. Most az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai lebontják az érintett szakaszt, és új járólapokkal oldják meg a biztonságos közlekedést.

Két nappal ezelőtt figyelhettek fel az Irinyi János utcában élők arra, hogy a lépcsősor környékén az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai megjelentek. Kiderült, hogy a rossz állapotban lévő feljáró végre ismét megkapja azt a törődést, ami a biztonságos közlekedéshez elengedhetetlen. Janiczak Dávid, városunk polgármestere örül annak, hogy ezzel megoldódik az arra közlekedők problémája.

„A lakosság egy régi igénye, hogy itt az Irinyi utcánál található lépcső újra járható legyen. Nagyon régen építették ezt a lépcsőt és azóta keveset foglalkoztak vele, így már balesetveszélyesnek is mondható volt. Most a napokban ez teljesen megújul” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A felújítás során a munkások előbb lebontották az érintett feljáró szakaszt, majd kimérték az új lépcsőfokok pontos helyét. Fontos a precízség, hiszen amennyiben nem megfelelő magasságban határozzák meg, előbb vagy utóbb túl nagy vagy túl kicsi különbségek lennének az egyes fokok között.

„Most egy teljesen új lépcsőt építünk. Az anyag a közfoglalkoztatás keretében a saját magunk által gyártott járdalapokból készül. Jelenleg öt ember végzi itt a munkát, és egy körülbelül hét hetes időtartam alatt fog elkészülni” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A lépcsősor közvetlen közelébe ültetett fák mostanra megnőttek, így emiatt valamivel keskenyebb úton közlekedhetnek majd ezután az arra járók. Természetesen a kisebb szélesség ellenére is kényelmesen elfér majd egymás mellett két ember. A lefektetett járólapokat sóderágyba helyezik és a korábbi korlátot is visszaépítik. Amint a teljes érintett szakasz rehabilitációja megtörténik, újra zavartalanul használhatják az ott élők a lépcsőt.


733_0_t 733_1_t 733_2_t 733_3_t
733_4_t 733_5_t 733_6_t
Vissza