Nyertes pályázat2018. március 22. (csütörtök) 19:00 - Városnews/6729_0_300.jpgMájustól egy éven át ismét a Nemzeti Média – és Hírközlési Hatóság segítségével készül az Ózdi Városi Televízió híradója. 9 millió 880 ezer forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette a Médiatanács az Ózdi Krónikát. Országosan száznegyvennégymillió forintot ítéltek meg helyi és körzeti műsorok gyártására a grémium tagjai.

Közéleti magazin kategóriában hét, míg hírműsorok tekintetében tizenegy helyi televízió részesült az anyagi forrásból. A Magyar Média Mecenatúra Program keretében meghirdetett pályázat nyújt pénzügyi fedezetet egyébként Kaleidoszkóp című magazin elkészítéséhez is, de míg ezzel minden évben elnyerték a médiatanács szimpátiáját, addig az Ózdi Krónika esetében többször is forráshiánnyal kellett szembesülniük. A tavalyi siker után idén is pozitív visszajelzést kaptak a projekttel kapcsolatban.

„Nagyon nagy öröm ez számunkra és nagyon nagy szakmai siker is, és természetesen nagyon nagy anyagi segítség, hogy ismételten elnyertük egy évre szólóan ezt a pályázatot, ami májustól indul. Addig viszont még a korábbi év támogatásából élünk. Hiszen ez, ha az éves költségvetési támogatásunkat nézzük, akkor a heted része annak, amit most nyertünk. Közel tíz millió forintot. Ebből teljes mértékben finanszírozható a helyi híradó elkészítése, ami nem kis feladat” - nyilatkozta Bukovinszky Zsolt, az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft. ügyvezető-főszerkesztője.

Vissza