Bezúzott szélvédő (képgalériával)2018. március 22. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/6726_0_300.jpgJégdarab törte össze egy autó szélvédőjét az Ózd és Sajópüspöki közötti útszakaszon pár napja. A megfagyott víz egy kanyarodó kamion tetejéről zuhant rá a gépjárműre menet közben. Az Alfa Romeóban ketten utaztak, a sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai szabálysértési eljárás keretében vizsgálják. A szerencsétlenül járt helyi fiatalember azt mondja: váratlanul érték őket a történtek.

Betört szélvédő, elhajlott ablaktörlő és jégdarabok a sebességváltó mellett. Még a hátsó ülésen is szerteszét hevernek az üvegszilánkok. Nem mindennapi baleset történt városunktól néhány kilométerre pár nappal ezelőtt.

„A Sajónémeti elágazásnál egy IVECO típusú vontató és a hozzákapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény közlekedett Ózd irányába Sajópüspöki felől. A kanyarban a tetejére rárakódott fagyott hó lecsúszott a gépjárműről, és a vele szemben közlekedő személygépjárműre ráesett, amelynek az első szélvédőjét, illetve a tetejét megrongálta” - mondta Rajhóczki Péter, a Közlekedésrendészeti Osztály osztályvezetője.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit. A bezúzódó első szélvédő több helyen megvágta a gépjárművezető arcát, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.  

A szerencsétlenül járt fiatalember Hódoscsépányon él. Jelenleg az autó is itt található az udvarukon, amíg el nem szállítják az egyik helyi autószerelő műhelybe, hiszen jelentős anyagi kár keletkezett benne. Azt mondja, feleségével épp Putnokra tartottak gyermekükért az iskolába, amikor történt az eset. Rögtön leállt az út szélére, és csak a lélekjelenlétének köszönhetően nem történt nagyobb baj.  

„Amikor leálltam benyomtam a vészvillogót, kiszálltunk és láttuk, hogy jég, meg üvegszilánkok vannak rajtunk. Ekkor szembesültünk vele, hogy a jég bejött a kamionról, és az kapott el” - nyilatkozta Talpas Miklós.

A kamionos ebből semmit nem észlelt, és a visszapillantóban sem látta a történteket. Ám a fiatalember egyik ismerőse pont akkor érkezett Miskolc irányából és szemtanúja volt a balesetnek. A teherautó után hajtott, akit a Táblai temetőnél ért utol. Ő irányította vissza a sofőrt a szerencsétlenség helyszínére. A rendőröket követően a mentők is megérkeztek a helyszínre, akik mindkettőjüket ellátták, bár párájának az ijedtségen kívül nem esett baja. A hatóságtól azt a tájékoztatást kapták, hogy a kárt okozó kamionos cég biztosítója fogja állni a javítás költségeit. Ez számukra viszont nem vigasz, hiszen Miklós a fővárosban dolgozik, és most nem nem tud munkába járni. Családjuk így jelentős bevételtől esik el.


726_0_t 726_1_t 726_2_t 726_3_t
726_4_t 726_5_t 726_6_t
Vissza