Interaktív képzés (képgalériával)2018. március 21. (szerda) 19:00 - Városnews/6718_0_300.jpgKommunikációs és személyiségfejlesztő képzést rendeztek a Magyar Vöröskereszt Ózdi Szervezetének tagjai a Civil Házban. A tréningen egy szakképzett pszichológus vezette be az érdeklődőket a társalgás művészetébe. A programon interaktív feladatokkal sajátították el a beszéd és a személyiségfejlesztés alapjait a megjelentek.

A kommunikáció, azaz információcsere folyamata általában egy közös jelrendszer segítségével működik. Ezt a mindennapokban magától értetődően használja minden ember. Ennek az egyik típusa a nem nyelvi sajátosságokkal történő beszélgetés. Ide tartozik a testtartás, az arcmimika és a gesztusok is. Ezekbe mélyülhetett el 25 fő a Magyar Vöröskereszt által szervezett képzésen. A program során interaktív módon igyekeztek még érthetőbbé tenni ezt a témát az érdeklődőknek. A kurzus most egy pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg.

„Kommunikáció és személyiségfejlesztés. Kétnapos képzésről van szó. Az első nap az asszertív kommunikációról tanulhattak a résztvevők. Ez az önérvényesítésnek az egyik fajtája, hogy hogyan kommunikáljunk helyesen, de ugyanakkor egy kisebb csapatépítés is zajlik a program során” - mondta Bereczki Erika, a Magyar Vöröskereszt Észak-Borsod területi szervezetének munkatársa.

A tréning során különböző konfliktus megoldásokat próbálhattak ki a résztvevők. Hiszen ez manapság akár a munkahelyeken, akár a hétköznapokban fontos dolog, hogy az emberek különböző szituációkat miként tudnak megoldani. A kétnapos programon a résztvevők egy személyiségfejlesztésen is átestek, mert ez elengedhetetlen a tökéletes információcsere miatt.

„Pszichológusként én azt tapasztalom, hogy ez az ami a legtöbb problémát okozza a kapcsolódásainkban. Hiszen nagyon sokszor nem tudjuk, hogy hogyan is kellene úgy kommunikálnunk, hogy azzal ne bántsuk meg a másikat, közben viszont ki tudjunk állni a saját érdekeink mellett. Az én tapasztalatom és a véleményem az, hogy ezt már nagyon korán el kellene kezdeni oktatni, már az iskolában nagyon nagy szükség lenne rá, megelőzve ezzel a kapcsolati konfliktusokat, problémákat” - nyilatkozta Palitz Izabella, tréner, tanácsadó.

A Magyar Vöröskereszt ózdi szervezete igyekszik a közeljövőben még több hasonló programmal kedveskedni az érdeklődőknek. Várják a segítőkész ózdiakat a következő véradásra is, amelyet a hónap utolsó szerdáján tartanak a Civil Házban.


718_0_t 718_1_t 718_2_t 718_3_t
718_4_t 718_5_t 718_6_t
Vissza