Fitnesz sikerek (képgalériával)2018. március 20. (kedd) 19:00 - Sportnews/6717_0_300.jpgRemekeltek az ózdi lányok a Tiszaújvárosban megrendezett Tisza Kupa elnevezésű fitnesz modell versenyen. A helyi hölgyek több kategóriában mérettették meg magukat, és mindenki felállhatott a dobogó valamely fokára. Kakuk Tünde első, míg Kovács Zsuzsanna és Sztrunga Ildikó a második helyet szerezte meg. Bellér Gréta fekvenyomásban hozta el az aranyérmet, míg a férfiak mezőnyét ez alkalommal egyedül erősítő Sebők Ádám ezüsttel a nyakában térhetett haza.

Szokták mondani, hogy a magyar lányok a legszebbek. Ez az állítás a helyi hölgyekre talán duplán is igaz, mert ők emellett még erősek is. A hétvégén megrendezett Tisza Kupa elnevezésű rendezvényen több ózdi hölgy is bizonyíthatta felkészültségét a fitnesz világában. A Bolyki főúton található edzőterem 2017 májusától működik Ózdon. A spanyol származású tulajdonos, Herminio Deniz is testépítő múlttal rendelkezik, így nem áll messze tőle a lányok ilyen fajta trenírozása. Kakuk Tünde 18 éves kora óta jár edzőterembe, egy súlyemelő barátnője hatására kezdett el mozogni. Az azóta már kétgyermekes családanya Budapesten elvégzett egy testépítő edző iskolát is, azóta tudta, hogy élesben is ki szeretné próbálni magát. Első kísérlete remekül sikerült. Bodyfitness kategóriában állhatott fel a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára. Kovács Zsuzsanna szinte világéletében sportolt valamit. Korábban boksz edzésekre járt, most viszont a súlyok játszanak nagyobb szerepet az életében. Tavaly májusban határozta el, hogy ebben a sportágban is szeretne színre lépni. Az akadályokat sikerrel vette Fitness bikini modell kategóriában ezüstérmet szerzett. 

„Három hónap alatt sikerült felkészülnöm, úgy gondolom más évek alatt nem tudja ezt a szintet teljesíteni, persze ehhez kellett a Herminio profizmusa is. Kellett hozzá megfelelő étrend és edzés. A csapattársaimnak a lelkesítése, és hogy öntsék belém az erőt. Sokat segítettek és rengeteget köszönhetek nekik. Végül is elégedett vagyok” - nyilatkozta Kovács Zsuzsanna, sportoló.

A lányoknak négyféle alapmozdulatot kellett bemutatniuk a szakértő zsűri előtt, akik az izom kidolgozottságát nézték. Sztrunga Ildikó az Ózdi Funkcionális Training Sport Egyesület színeiben csillogtatta meg tehetségét a viadalon. Mindössze másfél éve sportol, és edzője mellett más segítségét is igénybe vette felkészülése során. Jelenleg testépítő fitnesz iskolába jár. Kakuk Tünde után közvetlenül a második helyet foglalhatta el a dobogón.

„Igazából úgy indultam, hogy nem számítottam semmire, tehát hogy negatív csalódás ne érjen, így pozitívan távozhattam. Ezzel a második hellyel meg vagyok elégedve. Sok segítségem volt. Főként Gyuricska István az edzőm, és egy pesti edző is segített, Kovács István, aki egyébként ózdi születésű, és a Vida Fitnessben edzősködik. Neki már rengeteg tapasztalata van a felkészítésben, rengeteg tanácsot kaptam tőle” - mondta Sztrunga Ildikó, az OFTSE sportolója.

A testépítők a verseny napjához közeledve szinte teljesen megvonják a szénhidrátot a szervezetüktől. Nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő étrend kiegészítőkre és vitaminokra. A legfontosabb viszont a fegyelem. A Tisza Kupán erőemelésben és fekvenyomásban is topon voltak az ózdiak.

„Sikerül elhoznom fekvenyomásban az abszolút első helyet, Sebők Ádámnak pedig az abszolút második helyet sikerült megszereznie, összesen 465 kg-ot mozgatott meg” - nyilatkozta Bellér Gréta, edző, OFTSE.

A versenyfelkészülés a egyesületnél folyamatos. Következő állomásuk Füzesgyarmat lesz, ahol  néhányan a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán állnak majd a súlyok mögé. Ami biztos, hogy az ózdi lányok sem állnak meg és május elején a Bodysport Kupán – amelyet a fővárosban rendeznek – újra kitörnek majd a szürke hétköznapokból és „kifutóra” lépnek.


Képek forrása: Kakuk Tünde, Kovács Zsuzsanna, Gyuricska István, Bellér Gréta, Tiszaújvárosi Fitness Sportklub

717_0_t 717_1_t 717_2_t 717_3_t
717_4_t 717_5_t 717_6_t 717_7_t
717_8_t 717_9_t 717_10_t 717_11_t
717_12_t 717_13_t 717_14_t 717_15_t
717_16_t 717_17_t 717_18_t 717_19_t
717_20_t 717_21_t
Vissza