Fiatalkorú prostituáltak2018. március 14. (szerda) 19:00 - Törvénynews/6703_0_300.jpgHat embert elítélt és egyet felmentett ma délelőtt első fokon az Ózdi Járásbíróság kerítés és más bűncselekmények elkövetésének ügyében. A fiatalkorú sértett három hét alatt 30-40-szer nyújtott szexuális szolgáltatásokat, alkalmanként 2000 forint körüli áron. A 14 és fél éves lány ez idő alatt különböző kábítószereket is fogyasztott.

2014-ben J. Csaba első-, és Cs. Géza másodrendű vádlott elhatározták, hogy prostitúcióval fognak pénzt szerezni. J. Csaba akkor szerelmi viszonyban volt a harmadrendű vádlottal, B. Emesével, akivel megegyezett, hogy a lány segít felhajtani olyanokat, akik vállalkoznak arra, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak – pénzért. A sértett, B. Loretta ekkor egy mónosbéli intézetben lakott, de haza szeretett volna jutni édesanyjához Budapestre, azonban anyagi lehetőségei ezt nem engedték meg. Erre panaszkodott B. Emesének, aki felajánlotta neki, hogy eljöhet Ózdra, és prostitúcióval megteremtheti az utazáshoz szükséges pénzt. A lány beleegyezett, így került J. Csabához.

Három hétig élt a lakásán, ez idő alatt 30-40-szer végzett szexuális cselekményt több emberrel is, alkalmanként 2000 forint körüli összegért. Az egyik vádlottal, Cs. Zsolttal később nemcsak ő, hanem B. Emese is közösült a Bíben-völgy területén. A sértett ugyan az elején önszántából tette meg ezeket a dolgokat, később azonban visszakozott, ezért az elsőrendű vádlott megfenyegette arra az esetre, ha felügyelet nélkül elhagyná a házat – erre egyébként lehetősége sem volt, ugyanis többször kulcsra zárták a bejárati ajtót –, vagy bárkinek beszélne a történtekről. A pénzből természetesen egy fillért sem látott.

A másodrendű vádlott is a kerítő szerepét töltötte be, több „randit” ő szervezett meg, valamint fuvarozta B. Lorettát, illetve a fizetőképes kuncsaftokat. Azok, akik pénzt adtak a szolgáltatásokért, azzal védekeztek, hogy idősebbnek, 18-19 évesnek nézték a lányokat, ezt a bíróság nem fogadta el. J. Csaba és Cs. Géza tagadták az ellenük felhozott vádakat, azonban a tanúk, és több másik vádlott is terhelő vallomást tett rájuk.

„J. Csaba elsőrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett kerítés bűntettében, személyi szabadság megsértése bűntettében, prostitúció elősegítése bűntettében, kerítés bűntettében, és kettő rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében” - mondta dr. Hlavács Imre, bíró.

J. Csaba 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől való eltiltást, Cs. Géza 2 év 2 hónap börtönt és ugyanennyi közügyektől való eltiltást kapott. A harmadrendű vádlottat, B. Emesét egy év próbaidőre bocsátották. Cs. Zsoltot 1 év börtönre ítélték 3 évre felfüggesztve, A. Jánost pedig 8 hónapra, 2 év próbaidővel. A hetedrendű vádlott, V. Szilárd 10 hónap szabadságvesztést kapott 2 évre felfüggesztve. V. Zsolt hatodrendű vádlottat bizonyítottság hiányában a bíróság felmentette. A tárgyaláson jelen lévő B. Emese a döntést elfogadta, a többieket pedig az ítéletről értesítik. Ők élhetnek a fellebbezés lehetőségével, ezért esetükben az ítélet nem jogerős.

Vissza