Száz kilométer2018. március 14. (szerda) 19:00 - Sportnews/6702_0_300.jpgSzáz kilométert futott egy ózdi lány az Optivita Ultrafutó Magyar Bajnokság nyílt futamán. A versenyt a Velencei-tó környékén rendezték meg, ahol több távon is elindulhattak a futás szerelmesei, akár váltóban is. Ihász Veronika mégis a leghosszabb utat választotta egyedül és tíz óra negyvennégy perc alatt át is szakította a képzeletbeli célszalagot.

A fiatal hölgy dolgát az sem könnyítette meg, hogy a szervezők öt kilométeres köröket jelöltek ki, viszont ez csupán két és fél kilométeres szakaszokat jelentett. Így Verának tulajdonképpen negyvenszer kellett oda-vissza mennie. Az útvonal aszfalton és térkövön haladt végig. Az ultratávok iránt egyre nagyobb érdeklődést mutató helyi sportoló a mostani megmérettetést csupán edzőversenynek szánta, hiszen májusban több, mint kétszer ilyen hosszú útra vállalkozott az Ultra Balatonon. A tapasztalatszerzés és felkészülés mellett Verát most a jótékonykodás is motiválta. Törekvéseit városunk lakói is támogathatják akár egy kávé, vagy egy mozijegy árával.

„Már korábban gondoltam arra, hogy milyen jó lenne úgy futni, hogy nem csak a futásért magáért, hanem, hogy valakinek segítsek ezzel és valamilyen célt elérjek. Hosszan keresgéltem, főleg az interneten és másfelé is, hogy mit és hogyan lehetne. Végül így akadtam rá a Bátor Tábor Élménykülönítményére, akik futók, és adománygyűjtők lényegében. Krónikus, daganatos beteg gyerekek táboroztatását, nyaraltatását próbálják segíteni” - nyilatkozta Ihász Veronika, az Ózdi Teknőc Futó Club sportolója.

https://elmenykulonitmeny.hu/jotekony-sportolo/ihasz-veronika/

Vissza