Nemzetiszín Pántlikák2018. március 13. (kedd) 19:00 - Kultúranews/6699_0_300.jpgMárcius 14-én, szerdán tartják meg a Nemzetiszín Pántlikák című zenés történelmi dráma ősbemutatóját. Az Olvasó Színháztermében este 7 órakor kezdődik majd az előadás, amit az ÓMI Zenés Színház társulata visz színre, tisztelgésül az 1848-as forradalom és szabadságharc eseményei előtt.

A kétfelvonásos mű ózdi alkotók keze munkáját dicséri, az író Szaka Attila a történelem eme fontos momentumának százhetvenedik évfordulójára egy igazán különleges darabot vetett papírra, amely hűen tükrözi a kor szellemiségét. A darab rendezője Béri László, zeneszerzője pedig dr. Danyi Richárd. A belépőjegy egy kokárdát rejt, amelyet a nézők a szívük fölé tűzhetnek majd, ezen kívül egy másik meglepetéssel is készülnek a közönség számára.

„Azt gondoltuk, amikor magát a Nemzetiszín Pántlikák történetét megírtuk, hozzá a zenéket elkészítettük, hogy ne csak magát az előadást állítsunk színre, hanem egy picit ezen túlmutatva nyújtsunk többet, adjunk még mást az ózdi embereknek, lakosoknak. És akkor így jött, hogy a jegy se legyen szokványos, és mellé tartozik majd egy körítés, ami előtte 17 órától kezdődik, hiszen az emeleti Adorján Lajos teremben berendezünk egy Pilvax kávéházat, Pilvax újsággal, huszárokkal, néptáncosokkal, egy kis meglepetés flashmobbal, mind táncban, mind versben én azt gondolom, hogy egy picit ezzel vissza tudjuk csalogatni a nézőket a színház környékére” - nyilatkozta Szaka Attila, a Nemzetiszín Pántlikák írója.

Vissza