Corvinus ösztöndíj (képgalériával)2018. március 13. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/6695_0_300.jpgA Szabó Kálmán Tehetségprogram ösztöndíjasa lett a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium egyik tanulója. A végzős Csépányi Anett a Budapesti Corvinus Egyetemen szeretné elkezdeni felsőfokú tanulmányait, ehhez nyújthat segítséget a támogatás. Amennyiben az intézmény pénzügy és számvitel alapszakán tanul tovább, egy évig a tandíjának megfelelő anyagi hozzájárulást kap.

Újabb sikert könyvelhet el a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium, hiszen az iskolapadból olyan diákok kerülnek ki, akik az élet bármely területén megállják a helyüket. Csépányi Anett, az intézmény végzős tanulója is közéjük tartozik, hiszen most felvételt nyert a Budapesti Corvinus Egyetem Szabó Kálmán Tehetségprogramjába. A diák pénzügy és számvitel alapszakon szeretne tovább tanulni.

„Nekem nagyon sokat jelent, ugyanis manapság nagyon magasak a ponthatárok az államilag támogatott képzésekre. Ez az ösztöndíj nekem biztosítja, hogy egy évet tulajdonképpen ingyen járhatok egyetemre önköltséges szakon, utána pedig segítenek nekem, hogy tudjam fizetni a következő éveket. Segítenek munkát találni, különböző programokon vehetek részt, hogy segíthessem önmagamat” - nyilatkozta Csépányi Anett, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium végzős tanulója.

A támogatás két féléven keresztül jár a programban részt vevő diákoknak, a szervezet összesen 760 ezer forint szabad felhasználású ösztöndíjjal járul hozzá a tanulók terheinek könnyítéséhez. Ezen kívül ingyenes angol órákat és tantárgyi felkészítőket is biztosítanak nekik.

„A felkészítés több héten keresztül zajlott, tudtuk, hogy bármi benne lehet a felvételi vizsgájukban, amit írni fognak, úgyhogy lényegében elkezdtük az első éves anyagtól átnézni egészen mostanáig. Minden témakörből, pénzügyből, számvitelből, adózási témaköröket is átnéztünk, statisztikát, gazdasági ismereteket. A lányok nagyon szorgalmasak voltak, akik részt vettek ezen a felkészítésen, délutánonként zajlottak, sokszor akár 5-6 óráig is eltartott, de mint látjuk, meglett az eredménye” - mondta Koós Richárd, felkészítő tanár, Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium.

Az intézmény vezetősége is elismeréssel tekint a tanár és diák munkájára, hiszen országos szinten csak tíz tanuló jutott be a programba.

„Mondhatom azt, hogy ebben a tanévben már nem ez az első országos siker, amit elértünk. Büszkék vagyunk diákjainkra és nyilván tanárainkra is, hogy ezt a teljesítményt tudták hozni ebben a tanévben. És itt szeretném megjegyezni azt, hogy ez egy újabb példa arra, hogy ha valaki szeretne országos szintű eredményeket elérni a középfokú oktatásban, akkor nem kell elmenni a városból, hiszen a tanulmányai minden terén lehetősége megvan arra, hogy ezt a szintet teljesítse” - fogalmazott Hajdú Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatóhelyettese.

A programba felvételi vizsga útján lehetett bekerülni, amely szóbeli elbeszélgetésből, illetve két választott érettségi tantárgy, matematika és közgazdasági ismeretek írásbeli feladatsorának kitöltéséből állt.


695_0_t 695_1_t 695_2_t 695_3_t
695_4_t
Vissza