Dia matiné (képgalériával)2018. március 12. (hétfő) 19:00 - Kultúranews/6689_0_300.jpgOsváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház színésze tartott diafilm-vetítéssel egybekötött mesemondó délutánt a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A rendezvényen a gyerekek kiszínezhették kedvenc rajzfilmfiguráikat, illetve betekintést nyerhettek azokba az időkbe, amikor még ki-ki a saját otthonában a lepedőre vetítve mutatta meg a lurkóknak a diákon szereplő képeket.

Sokan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a szülők otthon diafilmeket vetítve meséltek a gyerekeknek. Ebbe a világba kalauzolta el Osváth Tibor a Dia Matinén azokat a lurkókat, akik ellátogattak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkba. Számára is sokat jelentenek ezek az alkotások, amelyek a maga kedvességükben és egyszerűségükben mutatják be az évszázadok óta mondott meséket, sokszor a fiatalok képzelőerejére bízva a cselekmény történéseit.

„Én azt gondolom, hogy most így 2018-ban a gyerekeknek a mobiltelefon, meg az internet világában nagy szükségük van arra, hogy lássák ezt, hogy ilyen is létezik. Hogy nemcsak azok a mesék, amiket akármelyik tévécsatornán vetítenek, hanem ezekre a régi, retró mesékre is nagy szükség van” - mondta Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház színésze.

A történetekbe a fiatalok is bekapcsolódhattak, Osváth Tibor így tette interaktívvá az eseményt. A gyerekek nagy figyelemmel és érdeklődve hallgatták a színész által elmondott meséket, aki maga is beült közéjük, így teremtve meg a barátságos, családias légkört.

Az intézményben már korábban is szerveztek ehhez hasonló programot, így nem volt kérdés, hogy folytatni szeretnék-e a megmozdulást. Ehhez kiváló vendéget találtak a színész személyében.

„Az érdeklődésen felbuzdulva úgy gondoltuk, hogy valami pluszt, valami specialitást szeretnénk még nyújtani a gyerekeknek, és így jött az ötlet, hogy jöjjön el egy igazi mesemondó egy színművész személyében, aki igen ismert a megyében. Osváth Tiborról van szó, aki közkedvelt, több területen is foglalkozik gyerekekkel, úgyhogy Ő hál'istennek elfogadta a felkérést” - nyilatkozta Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A gyerekek a mesehallgatást követően kedvenc figuráikat színezhették ki, illetve megismerkedhettek a diafilmekkel, a vetítővel. Az intézményben továbbiakban is színes programok lesznek, nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan történelmi vetítéssel, március végén Frankofón filmnappal, illetve divatbemutatóval várják a kikapcsolódni vágyó ózdiakat.


689_0_t 689_1_t 689_2_t 689_3_t
Vissza