Sportos értékelés (képgalériával)2018. március 10. (szombat) 19:00 - Sportnews/6685_0_300.jpgMegtartotta éves taggyűlését az Ózdi Teknőc Futó Club. A rendezvényen elfogadták a tavalyi év beszámolóját és felvázolták a jövőbeni terveket is. A helyi sportemberek 2017-ben remek eredményeket értek el. Számos futóversenyen képviselték városunkat az ország határain belül és azon túl is. A találkozón szóba került az utánpótlás-nevelés is.

Pénteken este hat órakor városunk egyik éttermében gyűltek össze az Ózdi Teknőc Futó Club tagjai. A hivatalos évértékelés előtt Kormos József köszöntötte a hölgyeket nőnap alkalmából. A szervezet elnöke összegzésében számba vette a 2017-es esztendő legmeghatározóbb pillanatait, mind a sportolók eredményei, mind pedig az általuk szervezett megmozdulások tekintetében. Kiemelte Ihász Veronika rendkívüli teljesítményét is, aki a Balatont egyedül futotta körbe. A jelenlévők kézfeltartással egyhangúlag elfogadták a tavalyi beszámolót és természetesen szóba kerültek a jövőbeni tervek is. Az Ózdi Hegyi Futóverseny kiemelt rendezvénynek számít a klub életében, ezt május hatodikán már 23. alkalommal tartják meg. Az egyesület vezetője az utánpótlás nevelést, vagyis a sport iskola működését szorgalmazná, és minden nehézség ellenére bizakodóan tekint a jövőbe, hiszen tavaly is eredményesen szerepeltek a fiatalok.  

„Tavaly 850.000,-Ft-ot kaptunk. Nekem egyik fájó pont ebben a sportiskola, hiszen az rajtunk keresztül tud működni az Atlétikai Szövetség révén. Erre külön sajnos a múlt évben sem kaptunk támogatást. Most kértem, hogy amennyiben lehetséges segítsék ezt is. Egyre kevesebb pályázat jelenik meg, amit ki tudnánk használni, de abban bízom, hogy ebben az évben kicsit másként fogják értékelni a dolgainkat, hiszen a sportiskolások közül több fiatalt is díjaztak a Városi Sportgálán” - mondta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

Városunk futói jórészt ugyanazokon a megmérettetéseken vesznek majd részt, mint tavaly. Újdonságként viszont felkerült egy újabb lehetőség is versenynaptárba, vagyis október hetedikén többen a kassai maratonon és félmaratonon bizonyíthatnak majd. A sportemberek nem csak az országhatárokon belül, hanem azon kívül is képviselik városunkat. Csiszár Miklós egy szerencsés véletlennek köszönhetően Mexikóban állt rajthoz, és két óra hét perc alatt célba is ért.

„Beneveztem a félmaratonra, azt mondtam, hogy az életben ez egy vissza nem térő lehetőség és sikerült is. Ott voltam időben. Fél hétkor indították a rajtot, ott még akkor sötét volt. Azért indították ilyen korán, mert délben már harminc fok volt. Csodálatos volt, az emberek nagyon kedvesek voltak és segítettek egész úton” - fogalmazott Csiszár Miklós.

Molnár Csaba számos versenyen igazolta már felkészültségét és a jövőre nézve is határozott céljai vannak. A márciusi debreceni Rotary Futófesztiválon már be is szeretné váltani elképzeléseit.

„Én nem gondolkodok maratoni távokban, mert én az időt is nézem a futásaim során, ha 1 óra 18 perc alatt össze tudom hozni a 21 kilométert az nekem jó. Az álomidő az 1 óra 15 perc” - nyilatkozta Molnár Csaba.

A találkozón soha nem látott létszámban jelentek meg a helyi futó klub tagjai. Az est finom vacsora elfogyasztásával és baráti hangulatú, kötetlen beszélgetéssel zárult.


685_0_t 685_1_t 685_2_t 685_3_t
685_4_t 685_5_t 685_6_t 685_7_t
685_8_t
Vissza